Jul i Svingen - Barnas favoritt, norsk design og etisk produksjon i Mongolia. Den beste norske julegaven?

11.12.2009

Jul i Svingen - Barnas favoritt, norsk design og etisk produksjon i Mongolia. Den beste norske julegaven?

I byen Darhan, midt ute på steppene nær grensa til Sibir, holder rundt 50 arbeidere i det norskeide selskapet Tova til. Her, i det iskalde landskapet med kaldt vinterlys, lages Jul i Svingen tøfler og sitteunderlag. Svingen tøffelen er et etisk produkt fra Mongolia, fremstilt av merinoull og med såle av geiteskinn.

TOVA-tøflene varmer mer enn føttene. De varmer også hjerter. Det er mottoet for Ingar og Margunn Eide som selger tøfler i Norge, slik at 300 tovere i Mongolia får en verdig hverdag. Ved å etablere samarbeid mellom norske og mongolske designere har produktene nådd et høyt nivå både når det gjelder uttrykk og kvalitet. Produktene har fått god innpass i gave og interiørbutikker over hele Norge, og flere hundre familier har i dag dette som levebrød.

Vær med å stem på disse som Den Beste Norske Julegaven her!

Kommentarer

Gravatar profile image

11.12.09 23:13 brage Svar

...en gave med sjel og rettferdighet som også kan være en favoritt hos barna. Perfekt julegave!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten