Marius – mer enn en strikkegenser til Marius

09.12.2015

Heter du Marius holder vi det ganske så sannsynlig at noen allerede har utstyrt deg med en Mariusgenser. Men Marius-produkter passer for mange flere enn Mariusene, og finnes i mange flere varianter enn strikkegensere. Det finnes et Marius-produkt til alle, store og små – du finner et stort utvalg av av Marius-produkter hos Norsk Flid Husfliden. Selvfølgelig.


Det tradisjonelle mønsteret ble designet av Unn Søiland Dale i 1953 da hun jobbet med å lage gensere til den kommende skifilmen «Troll i Ord». Krigshelt og skiløper Marius Eriksen spiller kjekk skitrener i filmen, og Mariusgenseren ble en umiddelbar suksess. 

 Fargekombinasjonen rødt, hvitt og blått ble den gang regnet som en total fornying av strikkemoten som da brukte saueullens naturlige farger. Genseren springer ut fra setesdalstradisjonene, og regnes i dag som Norges nasjonalgenser.


Kle deg opp i strømpebukse, ullsokker, genser og lue i Mariusmønster til jul. Og husk refleks når du først er i gang. Om ull er litt for varmt og du som oss forelsker deg i mønsteret, kan du utvide sesongen til å vare hele året ved å skaffe deg matboks, termos eller hyttebok til turer eller servietter og serveringsbrett til hverdags. Alt dette og enda litt til i Marius får du hos oss i Norsk Flid Husfliden! Vi <3 Marius!


Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten