Lag påskekyllinger i garn!

18.03.2016


Å lage ting selv er artig, og det blir vi vel aldri for store til…? Mange forbinder kanskje påskepyntlaging med barnehagen – enten da du gikk der selv eller om du har noen søte små som har kommet hjem med verdens vakreste selvgjorte sesongpynt. Påskekyllinger av garndusker er en klassiker. De er ekstra morsomme om de går på ski, synes vi (og da får du jo kost deg med noen ispinner også!).


Dette trenger du: garn, nål, papp, saks, blyant, papir eller filt, ispinner og eventuelt ferdigøyne og fjær.

Klipp ut smultringer i papp til kropp og hode
Finn fram pappen og tegn opp 2 like sirkler til kroppen og 2 like sirkler til hodet. Klipp ut sirklene og klipp ut et hull i midten så pappsirklene ser ut som 4 smultringer. Størrelsen på sirkelen avgjør størrelsen på garndusken.

Legg de to like pappsirklene oppå hverandre og surr garn rundt smultringene helt til det innerste hullet er fylt. Legg garnet dobbelt så går det dobbelt så fort. Her er det kjekt med en nål for å komme bedre til på innspurten.

Klipp opp garnet, fjern smultringene og finstuss
Klipp opp imellom de to smultringene og knytt fast mellom dem med garn. Nå er det trygt å fjerne pappringene. Gi gjerne garnduskene en stuss.

Lim og pynt – og vips så har du en kylling på ski!
Fest duskene sammen med lim eller sy noen sting. Lim på øyer – enten ferdigøyer eller så kan du lage noen selv i filt eller papir. Klipp ut og lim på nebb, fjærstjerten og lim på ispinnene. Nå har du en kylling på ski. Du kan også lage din egen vri! Ha på kyllingen skjerf og lue, la kyllingen få vinger og en fyldig stjert.

 

Den beste påskepynten lager du selv. Vi har flere gode tips til ting du kan lage med garn og pinner i vår nettbutikk, eller stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden for enda flere tips, og god hjelp til å komme i gang.

Påske = vårstemning og norske påskehits

16.03.2016

 

Sol, appelsin, kvikklunsj, krim og kaffe på termos – snart er det påske og tid for å finne fram våre kjente og kjære påskehits, klassikerne som alltid står seg. En god og varm strikkegenser hører også påsken til, synes vi. Den er fin å ha i solveggen sammen med et mykt sitteunderlag. Hva med et sitteunderlag med elg på eller et gult et? Vi har samlet et knippe påskehits her.

Gult er kult og grønt er skjønt

Solgul er den viktigste påskefargen i Nord-Europa, en farge som ikke har noe med religion å gjøre og som vi faktisk ikke vet hvor kommer fra. Gult er en farge som symboliserer kraft og livsglede, noe vi vet å sette pris på etter en lang vinter her i nord. Vi supplerer gjerne med hvitt for renhet og glede og grønt som symboliserer vekst og liv ispedd litt lilla, botens farge. Blomster får vi i alle påskens farger, og det er også enkelt og dekorativt å plukke en bjørkekvast eller to og sette i en vase – da blir det vårstemning både inne og ute. Kannene fra Ment egner seg ypperlig.

Nye klassikere fra Røros Tweed

Pleddene fra Røros Tweed er tidløse klassikere som man har glede av år etter år. Den nye kolleksjonen UNA designet av Anderssen & Voll er laget av den fineste sortering av norsk lamull. UNA kommer i fargene oker, lys rød, blå og grønn/rød. Stoffet er bygd opp som flettede bånd. Kulørte treklanger er krysset med graderte gråtoner. I endene på pleddet er fargene fortettet i en dekorativ prydsøm.

 

Haustøffelen krysser Atlanteren!

I år lanseres Haustøffelen i USA! Utrolig morsomt at en norsk klassiker krysser Atlanteren. Filttøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på gården Askeland på Osterøy. Tøffelen toves for hånd i 100 prosent merinoull og er en god og varm påskefavoritt.

Norsk Flid Husfliden er eksklusiv forhandler av Haustøffelen i Norge, og har tøffelen til mann, dame og barn, og i flere fargekombinasjoner!

En gul Fana til påske?

Fanamønsteret er et av Norges mest populære strikkemønstre. Det har sin opprinnelse fra Vestlandet, nærmere bestemt fra Fana utenfor Bergen, og er kjent fra 1850-årene. De eldste Fanagenserene har en spesiell, firkantet halsskjæring. Hos Norsk Flid Husfliden får du den populære genseren ferdigstrikket i en fin gulfarge.

Tre nøtter til en Askepott

16.12.2015

Ho, ho, ho! Nå er det ikke mange dager igjen til selveste julaften. Er du ikke ferdig med julegavene ennå, sier du? Bare slapp av; vi ønsker å dele tre knakende gode julegavetips med deg: Tre av våre favoritter som er flotte å gi i gave til en av Askepottene du kjenner – enten til kjæresten, søsteren din, mor eller svigermor.

Filmen ”Tre nøtter til Askepott” fra 1973 har blitt vist på NRK hver eneste julaften siden 1975. Om du som oss er glad i den, vil vi anbefale P3morgen sin remake av klassikeren. Den kan du se her: http://p3.no/p3morgens-tre-notter-til-askepott/

1. Søte drømmer i mykt nattøy med blonder

Hvem ønsker seg vel ikke noe å drømme i til jul? Lilleba & Herremann er en miljøbevisst liten nisjebedrift som holder til i Stavanger. Klær innerst mot huden skal være de aller mykeste, mener de, og det er vi helt enige i! Nattøyet er laget i ren bambus, viskose og bomull, med minst mulig sømmer og stikkende etiketter. Eventyrlig mykt til din Askepott. Og attpåtil PH-nøytralt. Nattkjolen Alma Sommerminne fra Lilleba får assosiasjonene tilbake til sommeridyll med sitt fine og blomstrete blondemønster.

2. Todelt kjole og strømpebrok fra ko:ko

Smaken er som kjent som baken og den er todelt. Så hvorfor ikke prøve med en todelt kjole fra ko:ko til jul i år? Da har du dobbbel sjanse for fullklaff! Det norske kjolemerket ko:ko har fokus på form, farge og design. Kjolene har gode passformer og er både tøffe og feminine samtidig. Kjoler fra ko:ko finner du hos Norsk Flid. Vi har også strømpebrok til kjolen. ko:ko-strømpisen kommer i hele fire farger og 70 DEN. Tjukk og god med andre ord.

3. Haustøffel i lilla – Askepottgave fra Askeland

Kjenner du noen som har dilla på lilla? Da er en haustøffel i lilla et godt gavevalg, en annerledes vri på en klassiker. Haustøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Vi har den også i grå, om det er det opprinnelige som appellerer til din Askepott.

Legg gjerne handleruten din innom en av våre butikker så hjelper vi deg med å finne noe du gleder deg til å gi. Vi pakker selvfølgelig gjerne inn gaven for deg.

Marius – mer enn en strikkegenser til Marius

09.12.2015

Heter du Marius holder vi det ganske så sannsynlig at noen allerede har utstyrt deg med en Mariusgenser. Men Marius-produkter passer for mange flere enn Mariusene, og finnes i mange flere varianter enn strikkegensere. Det finnes et Marius-produkt til alle, store og små – du finner et stort utvalg av av Marius-produkter hos Norsk Flid Husfliden. Selvfølgelig.


Det tradisjonelle mønsteret ble designet av Unn Søiland Dale i 1953 da hun jobbet med å lage gensere til den kommende skifilmen «Troll i Ord». Krigshelt og skiløper Marius Eriksen spiller kjekk skitrener i filmen, og Mariusgenseren ble en umiddelbar suksess. 

 Fargekombinasjonen rødt, hvitt og blått ble den gang regnet som en total fornying av strikkemoten som da brukte saueullens naturlige farger. Genseren springer ut fra setesdalstradisjonene, og regnes i dag som Norges nasjonalgenser.


Kle deg opp i strømpebukse, ullsokker, genser og lue i Mariusmønster til jul. Og husk refleks når du først er i gang. Om ull er litt for varmt og du som oss forelsker deg i mønsteret, kan du utvide sesongen til å vare hele året ved å skaffe deg matboks, termos eller hyttebok til turer eller servietter og serveringsbrett til hverdags. Alt dette og enda litt til i Marius får du hos oss i Norsk Flid Husfliden! Vi <3 Marius!


Norsk design til alle årstider

03.08.2015

Norsk design beskrives ofte som tidløst. Befriende fritt for detaljer og dekor som ikke har noen funksjon eller tilfører noe til produktet. Når du velger norsk design, velger du noe som står seg over tid og har den samme verdien uavhengig av trender og hva som er moderne akkurat nå. Bunadspledd, Rørospledd og Haustøffelen er like aktuelle året rundt. Strikkeklassikere  som Mariusgenseren og alle de andre kjente og kjære strikkegenserne er like perfekte til en sval sommernatt som en sprengkald vintermorgen. Og kanskje er det ikke så rart, når designerne finner inspirasjon i natur og omgivelser som kan by på fire årstider på en og samme dag.

Bunad + interiør = Bunadspledd! Endelig har bunaden kommet seg over i interiørverden - så vi kan bruke den til hverdags også. Under London design Festival i 2012 lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra utvalgte bunader, og kolleksjonen utvides stadig. Du finer et stort utvalg bunadspledd i vår nettbutikk, eller i din lokale butikk.

Haustøffelen, eller filttøffelen som mange kaller den, har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Nå har Tova i samarbeid med 6. generasjon Askeland tatt frem denne kulturskatten igjen, eksklusivt for Norsk Flid Husfliden. Kjøp den i nettbutikken eller i din lokale butikk.

De eldste restene man har funnet av et strikket plagg i Norge  stammer sannsynligvis fra 1400-tallet – og trenden er “still going strong”! Det har sjelden vært større interesse for strikking her til lands – og det går i alt fra bikinier til mariusgensere og bunadstilbehør! Se et stort utvalg mønster, bøker, garn og inspirasjon, enten i vår nettbutikk, eller i din lokale butikk!

Designsalg!

01.07.2015

Nå er det designsalg i Norsk Flid Husfliden sine butikker landet rundt! Salget i butikkene er like unikt som butikkene selv – så her er det gode muligheter for å finne noen skatter – til reduserte priser!

På designsalget kan du finne norske designskatter, lokale håndverksprodukter, klassiske Norsk Flid produkter og mye annet spennende til reduserte priser. Og som sagt: Salget er like unikt som butikkene – finn din lokale butikk, eller kjøp på norskflid.no

Norsk design til de spesielle anledningene

02.06.2015

 

Sesongen for fest og feiring er i gang. 17. mai er vel overstått, og de fleste har rukket å lande etter vårens konfirmasjoner. Nå er det vår- og sommerbryllup som står for tur. Og jubileer. Av ymse slag. Eller rett og slett en fest i anledning sommeren. Det er med andre ord mye som skal markeres og mange det skal gjøres stas på, og da synes vi det er det god ide og tenke norsk design for anledningen.

Norske designere markerer seg sterkt for tiden med produkter som har både har særpreg og den spesielle historien som gjør det til en gave som blir husket.

Hvis du er på jakt etter den spesielle gaveideen, har vi mye flott å vise deg nå. Du kjenner sikkert godt til Rørospledd, men du har neppe sett hvor mye spennende det er å velge i fra tradisjonsrike Røros Tweed akkurat nå.

Ment design har ikke like lange tradisjoner som kollegene på Røros, men følelsen for særnorsk interiørdesign er noe de deler. Det samme kan trygt sies om Wik og Walsøe som allerede er blitt en norsk designklassiker. Den populære alveserien gjør ære på et hvert gave- eller festbord.

Norsk Flid Husfliden har hatt gleden av følge Wik og Walsøe nesten fra begynnelsen, og Ment design er blitt et nytt flott innslag i butikkene våre. Benytt gjerne  anledningen til å besøke nettbutikken vår, eller stikk innom oss i en av våre butikker over hele landet.

Dekk bordet med norsk design

07.04.2015

Festene og høytidene står i kø foran oss gjennom våren og den kommende sommeren – 17. Mai, konfirmasjoner, bryllup og mere til. Mennesker skal samles og bord skal dekkes til både formelle og uformelle møter. Og hva passer vel da bedre enn norsk design til å dekke bordet med? Lyse, klassiske former, rene materialer og funksjonelle detaljer – like fint til en uformell vennefest som til en høytidelig konfirmasjon. Produktene som er håndplukket av Norsk Flid Husfliden er norske designklassikere – noen har vært her lenge, andre er kommende klassikere – og alle har en egen historie å fortelle

Bordene vi har dekket her er en blanding av den klassiske alveserien til Wik og Walsøe, nyheter fra Ment, bestikk fra selveste Skaugum, og et bunadspledd til å toppe det hele med. Disse produktene kan enkelt kombineres i ulike fargesammenstillinger, og kan styles opp eller ned avhengig av hvor formelt du vil ha det.

Bestikk fra Skaugum er en klassiker til festbordet så vel som til hverdagen. Kvalitet er et valg sier de som står bak det tradisjonsrike og anerkjente varemerket. Bestikket er i rustfritt stål i 18/8 -kvalitet. Bordknivene er smidde, noe som gir en uovertruffen skarphet og kvalitet. Skaugum bestikk er dessuten de første og eneste som har klart å lage bestikk med ekte treskaft som tåler oppvaskmaskin – det er en bragd i seg selv! Lekkert og funksjonelt. Rettighetene til å bruke navnet Skaugum fikk de fra Kongehuset for 60 år siden, og merket er blitt synonymt med godt design og god kvalitet.

Sett en alv på festbordet! Wik og Walsøe er inspirert av troen på det umulige, og det var skogens engler – alvene – som ga dem gjennombrudd. Alven har vært med helt fra debutkolleksjonen til den suksessrike designerduoen, og den lille populære alven er nærmest blitt en signatur, et symbol på drømmer og håp – og troen på det umulige. Kolleksjonen utvides heldigvis stadig – og nytt av året er blant annet tekrus og eggeglass.

Ment er en relativt ny aktør på markedet. De to søstre Ingvild og Sidsel har siden 2012 designet og produsert produkter i porselen i et bygg på Fåberg som en gang var verdens eldste skifabrikk. De har en bred kolleksjon, og produkter i duse pastellfarger som enkelt kan kombineres med hverandre.

Det er vel i grunnen ikke noe som hører vårfestene bedre til enn bunad. Men man kan jo ikke akkurat dekke bordet med bunad selv om man skulle ønske det… Men om ikke annet kan man nå pynte litt med bunad! Under London design Festival i 2012 lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra utvalgte bunder, og kolleksjonen utvides stadig. Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet med sin bunadskledde kjæreste og hennes familie gående rundt seg. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal – fagene, stripene og detaljene var overveldende, og han så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd. Det er Mandal Veveri som produserer stoffene – en tradisjonsrik tekstilprodusent, som blant annet produserer stoffer til Norsk Flid Husflidens over 100 bunader.

Her har du fått noen tips til å dekke festbordet framover, i vår nettbutikk, og i våre 30 butikker landet rundt, finner du enda flere spennende tips til hvordan du kan dekke bordet med norsk design. Velkommen og lykke til!


 

Bake me a cake – made in prison – Bergen – Norway

13.12.2013


Et av de nyeste prosjektene fra Northern Lighting er Bake me a Cake – en lampe i et kakefat – delvis produsert av fanger i et fengsel rett utenfor Bergen. Dette er et unikt samarbeid mellom designerne Morten og Jonas, Kriminalomsorgen region vest og Northern Lighting. Målet er å lage høykvalitets designproduksjon i norske fengsel, hvor de innsattes måte å tenke på og oppføre seg på utfordres. 

Selve designkonseptet spiller rett og slett på det klassiske tegneserie-stuntet med å bake inn en fil i kaken til fangene – så de kan rømme! Prosjektet håper gjennom dette å skape meningsfylte aktiviteter for de innsatte mens de fremdeles er i fengsel.

Norske smykkegaver til jul

11.12.2013


Alle ønsker seg smykker til jul, men å finne det perfekte smykket…. det er ikke alltid like enkelt. Satser du på norsk design, får du kanskje akkurat det særpreget og den annerledesheten du er på jakt etter. Ofte med en liten historie om designer og produksjonen bak som en ekstra dimensjon ved gaven. Fra Hillestad bør du ta en titt på smykkeserien Perle. En nydelig serie smykker signert designer Unni Lyngstad. Populære Nabben har en spennende og annerledes smykkekolleksjon i tre og keramikk. Lasso fra Nabben finnes både som halssmykke, ørepynt og armbånd. Så hvis du fortsatt ikke er helt i mål, kan du trygt besøke nettbutikken til Norsk Flid Husfliden som er full av norsk design og gode ideer til julegaver som er like fine å gi som å få. Her får du til og med julegaven ferdig pakket inn og sendt direkte til mottager hvis du bestiller nå.

Nabben smykkeHellestad ørepyntØrepynt fra Hillestad
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten