Norsk design til alle årstider

03.08.2015

Norsk design beskrives ofte som tidløst. Befriende fritt for detaljer og dekor som ikke har noen funksjon eller tilfører noe til produktet. Når du velger norsk design, velger du noe som står seg over tid og har den samme verdien uavhengig av trender og hva som er moderne akkurat nå. Bunadspledd, Rørospledd og Haustøffelen er like aktuelle året rundt. Strikkeklassikere  som Mariusgenseren og alle de andre kjente og kjære strikkegenserne er like perfekte til en sval sommernatt som en sprengkald vintermorgen. Og kanskje er det ikke så rart, når designerne finner inspirasjon i natur og omgivelser som kan by på fire årstider på en og samme dag.

Bunad + interiør = Bunadspledd! Endelig har bunaden kommet seg over i interiørverden - så vi kan bruke den til hverdags også. Under London design Festival i 2012 lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra utvalgte bunader, og kolleksjonen utvides stadig. Du finer et stort utvalg bunadspledd i vår nettbutikk, eller i din lokale butikk.

Haustøffelen, eller filttøffelen som mange kaller den, har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Nå har Tova i samarbeid med 6. generasjon Askeland tatt frem denne kulturskatten igjen, eksklusivt for Norsk Flid Husfliden. Kjøp den i nettbutikken eller i din lokale butikk.

De eldste restene man har funnet av et strikket plagg i Norge  stammer sannsynligvis fra 1400-tallet – og trenden er “still going strong”! Det har sjelden vært større interesse for strikking her til lands – og det går i alt fra bikinier til mariusgensere og bunadstilbehør! Se et stort utvalg mønster, bøker, garn og inspirasjon, enten i vår nettbutikk, eller i din lokale butikk!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten