Bunad eller bunadstilbehør til jul?

25.11.2015

Pynt deg i det fineste du har. For mange av oss er det bunad. Og pynt gjerne bunaden din også. Med nytt tilbehør får bunaden din et ekstra løft, og kan du tenke deg en finere gave å legge under treet?

Bunad er mer populært enn noensinne. I en verden som blir stadig mindre og hvor det ikke er enkelt å se på klesstilen om en person er fra Norge, Danmark eller Nederland, er bunaden et plagg som sier noe om hvor du kommer fra og hvem du er. Nettopp dette var utgangspunktet for at bunad ble bunad på 1900-tallet med Hulda Garborg i spissen. Norge trengte en egen identitet, og bunad slik vi kjenner de i dag, bygger på folkedrakttradisjoner.

Bunadspledd – ideen ble til på selveste julaften 

Bunadspledd er inspirert av norske bunader. Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet. Rundt seg hadde han sin bunadskledde kjæreste og hennes familie. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal. Fargene, stripene og detaljene var overveldende, og Engesvik så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd.

Linn bunadstøvlett – spesielt for Norsk Flid Husfliden

Linn bunadstøvlett fra Klaveness er en behagelig og elegant bunadstøvlett i skinn. Dagfinn Klaveness bestemte seg for å produsere sko i 1957, og startet i en tid hvor de fleste norske skofabrikker var i ferd med å tape konkurransen fra lavkostland. Kleveland var mannen som ikke ville gi opp. Heldigvis. Linn bunadstøvlett er utviklet eksklusivt for Norsk Flid.

Smykkeskrin til bunadssølvet 

Det beste for å ta vare på bunadssølvet er et lufttett smykkeskrin. Dette designet fra Telerosa i Porsgrunn er utviklet spesielt for Norsk Flid. Det er det innvendige skrinet som er lufttett, og det er i tre etasjer for å få plass til et komplett sølvsett. Designerne i Telerosa har Walt Disney som kunde. Så da blir det jo nesten litt Disney-jul med et smykkeskrin til jul!

Tilbehør til bunaden som sølv, pledd, sko, smykkeskrin og bunadsposer er gavene som garantert varer. Og det er jo kanskje det fineste med bunaden – at den varer. Den tas frem og brukes ved de spesielle anledningene år etter år.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten