Bjørg – en norsk superstjerne i smykkenes verden

03.12.2013


Det er få norske designere som noen sinne får komme innenfor David Bowies magiske univers. Men det har altså Bjørg gjort. Hennes smykker er brukt i stor grad i videoen "The Stars (Are Out Tonight)" . Smykkene som ble brukt er "After Eden" arm cuffs, "Dew of Dreams" collar tips and "Wild Horse" neckpieces and earpieces. 

Og det er ikke bare Bowie som har fått øynene opp for disse fantastiske smykkene. Lady Gaga hadde på seg ”wild horse” smykket (selvfølgelig på hodet) i en covershoot for Elle US tidligere i høst. 

Bjørg Jewellery ble startet allerede i 2004 - av Bjørg (Nordli-Mathisen) selvfølgelig. Hun har hele tiden hatt en konseptuell tilnærming til sine design, og en delikat balansegang mellom det tynne, elegante og det rå. 

Alle smykkene fra Bjørg inneholder 100% naturlige materialer – og de er håndlagde. En perfekt og spesiell gave til en du er helt spesielt glad i.

 

Mette Marit-effekt for Siri Brodersen?

22.11.2013


Vår designinteresserte prinsesse er en god pekepinn på neste snakkis på designfronten. Straks hun viser seg i noe fra norske designere, følger både presse og de designinteresserte godt med. Så når det ryktes at prinsessen har valgt en veske signert Siri Brodersen, er det godt nytt for den spennende designeren. 61 er det minimalistiske navnet på den aktuelle vesken, og som navnet tilsier er dette nr 61 i en stram og stilren kolleksjon vesker i eksklusive skinnkvaliteter. 

Kolleksjonen kjennetegnes av en fin ballanse mellom det elegante og funksjonelle, karakteristisk for skandinavisk design og perfekt for en norsk hverdag hvor en veske skal kunne følge deg gjennom alle de situasjoner og gjøremål dagen bringer. 

Siri Brodersen er av mange norske designere du møter i Norsk Flid Husfliden. Kjøp kolleksjonen i nettbutikken, eller besøk en av våre butikker.

Siri Brodersen 66 Nappa DuneSiri Brodersen 61 Nubic

Årets julekjoler – I norsk design

14.11.2013


Det er jo en klassiker at alle ønsker seg en ny kjole til jul. En ny julekjole! I år er Mette Møllers kolleksjon perfekt til dette. Hvis det er ett ord som kan oppsummere vinterens kolleksjon fra Mette Møller, er det femint. 

Den mest feminine kolleksjonen til nå, i følge designeren selv. Som alltid er det lagt stor vekt på et minimalistisk og stilrent uttrykk, med høy kvalitet i både materialer og de fine detaljene. 

Mette Møller gir deg en perfekt kombinasjon av funksjonelle og elegante klær, tilpasset årstiden og enkle å kombinere. En fin kommentar til høstens feminine trender i motebildet. Kolleksjonen finner du hos Norsk Flid Husfliden, i butikkene over hele landet og i den nye nettbutikken.

Ever bubble dress mette millerFrances slip dress underkjole mette mollerEver wrap dress mette moller

Lilleba

23.10.2013

Lilleba er nå ute med ny høstkolleksjon - nattøy og undertøy til hele familien som er mykt og rått på en gang! Her er som vanlig ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Alt fra design, materialer, produksjonsprosess og etikken er på plass. Akkurat slik vi forventer det fra et fremtidsrettet merke som Lilleba. 

Klærne er laget i bambusfiber, et unikt materiale som holder huden tørr. Bambus suger fukt, ventilerer og er eventyrlig mykt. Den dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i - mykt, lekkert og nostalgisk rått.

Som medlem i IEH – Initiativ for etisk handel – er LilleBa en pådriver for etisk handel og forbedringer i arbeids- og produksjonsforhold i hele verdikjeden. Den samme tydelige verdiorienteringen kan vi se i den kvaliteten som kjennetegner Lillbas fine kolleksjoner. Det er et like bevisst valg fra vår side, når vi har valgt å satse på Lillba i Norsk Flid Husfliden – til glede for alle kvalitetsbevisste barn og voksne som setter pris nattøy og undertøy laget med omtanke for både menneske og miljø. Stikk innom og opplev de nydelige plaggene og kvalitetene i en av våre butikker, eller se hele vårt store utvalg i nettbutikken vår – hvor du kan bestille dem rett hjem til deg! Velkommen.

 


LillebaLillebaLilleba

Feminint fra Mette Møller

16.10.2013


Hvis det er ett ord som kan oppsummere høstens kolleksjon fra Mette Møller, er det nettopp femint. Den mest feminine kolleksjonen til nå, i følge designeren selv. Som alltid er det lagt stor vekt på et minimalistisk og stilrent uttrykk, med høy kvalitet i både materialer og de fine detaljene.

Mette Møller gir deg en perfekt kombinasjon av funksjonelle og elegante klær, tilpasset årstiden og enkle å kombinere. 

En fin kommentar til høstens feminine trender i motebildet. Kolleksjonen finner du hos Norsk Flid Husfliden, i butikkene over hele landet og i den nye nettbutikken.

Mette Møller petite lace a-formet blondekjoleMette Møller Ever Bubbleds dress

Mer Marius takk

09.10.2013


Vi får visst ikke nok av Mariusgenser og Marius-mønster i alle tenkelige og utenkelige varianter. For det er fortsatt Marius som surfer friskest på den stadig voksende strikkebølgen. Marius Strikkebok er et sikkerstikk, med 45 oppskrifter for deg som kan strikke. 

Her finner du klassikerne og nye oppskrifter side om side mellom permene i den innholdsrike boken. Minst like uimotståelig er Uglys barnekolleksjon med Mariusmønster på alt fra matbokser til strømper og gensere og bodyer. 

Og det stopper ikke der, for iphone´n skal selvsagt også kles i Marius med deksel fra Eyepoc. Er det mer? Joda. Garn selvfølgelig. I alle Mariusmønsterets farger.

Og sånn fortsetter det. For strikk er mer populært enn noen gang, og det finnes en Marius i oss alle. Er du fortsatt ikke helt frelst? Da bør du ta turen til Norsk Flid Husfliden. Til en av butikkene nær deg eller i den nye nettbutikken. Det finnes en Marius til deg der også.


Marius strikkebokKjøp dekselet her
Alt i Marius til barnaFerdigstrikket Mariusgenser
Marius matboks

Enchained – Cecilie Mellis nye høst- og vinterkolleksjon – for the naughty and nice

19.09.2013


I disse dager har Cecilie Mellis nye høst- og vintercolleksjon av accessory kommet i butikkene. Kolleksjonen er inspirert av en miks av kontraster, der røffe lenker kombineres med polerte krystaller. Kolleksjonen består av smykker, øredobber, armbånd og ringer – laget spesielt for den søte, men uskikkelige kvinnen.

Uttrykket med de sterke kontrastene i kolleksjonen gir en sterk, men samtidig pyntet og pen look. Fargene spenner også fra duse pasteller til mørk grønn og dyp blå. 

Melli åpnet sin første butikk i 2004. I dag driver hun to butikker og eget systudio sentralt i Oslo. Den ene butikken er en kjolesalong. Den andre, som åpnet høsten 2010, er en tilbehørsbutikk, en såkalt ekviperingsbutikk. 

Vi anbefaler virkelig alle å ta turen innom! Alle bildene er hentet fra Cecilie Mellis hjemmeside.

La høsten og regnet komme!

18.09.2013


Nyt høsten, og nyt regnet – med regntøykolleksjonene fra bergenske Blæst By Lillebøe. Her finner du alt du trenger for å gjøre deg litt ekstra fin (og praktisk) på en regnfylt dag. Regntøykolleksjonen inneholder alt fra paraplyer og støvler til sydvester og selvfølgelig regnjakker i alle varianter! Designeren Lisbeth Lillebøe har bodd hele sitt liv i Bergen (selvfølgelig) - verdens beste regnlaboratiorium. 

Og når du bor i en by hvor det virkelig regner, 213 dager i året for å være presis, kan du jo like gjerne nyte det med litt flott regntøy! En god investering for alle som liker å være bade fin og tørr I den norske høsten! Kolleksjonen har til nå hatt stor suksess både her hjemme i regnfylte nord, men også internasjonalt, og fikk Merket for God Design i 2008

Du får et stort utvalg fra kolleksjonen sendt direkte hjem til deg fra Norsk Flid Husflidens nettbutikk – se hele utvalget her!

Nyhet fra BlæstKort støvel fra Blæst

Nina Skarra falling in love med norsk bunadsstoff-produsent

13.09.2013


Den verdenskjente norske motedesigneren Nina Skarra har nå lansert sin nye kolleksjon ”Falling in Love” i samarbeid med Krivi Vev på Tingvoll. Krivi er nok mest kjent for sin produksjon av stoffer til bunader, men har nå produsert tekstiler i kasjmir, lin, silke og ull for Skarra. Nina Skarra sier selv at hun gjør som motehus verden over og skaper lokale allianser gjennom samarbeid med en norsk tekstilfabrikk. Som bærekraftig designer er Nina Skarra svært opptatt av at tekstilproduksjonen ikke driver rovdrift på miljøet, og det å velge en lokal produsent gir god oversikt over alle ledd i produksjonen. Skarra har verden som motescene og marked, og driver under merket Scandinavian Heritage. Hun har butikker i New York, Paris, Tokyo og London foruten tjue i Norge. Klærne hennes blir brukt av kjendiser, kronprinsesse Mette-Marit og Hollywood-stjerner. Hun var også første nordmann og skandinav som ble valgt ut til å vise kolleksjonen sin under den prestisjetunge Mercedes-Benz moteuke i New York i september 2012. Vi gleder oss til fortsettelsen!

En perfekt skinnveske – for deg.

04.09.2013


En veske er aldri bare en veske. Det finnes knapt noe som skal dekke så mange funksjoner og behov som nettopp favorittvesken. Så er det kanskje ikke så rart at vi aldri får nok vesker. Eller at vi får et så spesielt forhold til den perfekte vesken når vi endelig finner den. 

Designer Siri Brodersen måtte lage den selv: ”Den perfekte, deilige skinnvesken”. En veske som er praktisk og fin på en gang, som kan følge deg gjennom hele dagen og kanskje hele livet. Her ser du to lekre små skinnvesker fra den innholdsrike kolleksjonen.

 I nettbutikken til Norsk Flid Husfliden finner du dem og et bredt utvalg av vesker du trenger og vesker du vil bli glad i.

Siri Brodersen veske i nettbutikkSiri Brodersen veske i nettbutikk
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten