Fly under vann – som en havskilpadde

25.07.2012


Ja, det er sant, pingviner og havskilpadder utnytter vannet som fugler utnytter luften. Og dette var altså noe av bakgrunnen for Subwing – ”undervannsvingene” som lar deg opplevet havet og vannet på en helt ny og grasiøs måte!


Ideen om Subwing ble til på seiltur med far og sønn, og testet ut med drivved og tau fra fjæra. Og da det virket til å fungere bra, ble altså selve produktet Subwing utviklet. Det består av to sammenkoplede vinger i karbon- og glassfiber som taues etter en båt mens brukeren styrer med én hånd på hver vinge.


Subwing vant dessuten Merket for God Design i år i klassen industridesign. Blant begrunnelsene sier juryen at de ”tror dette kan definere en helt ny aktivitet for alle som liker ekstremsport og lek med naturelementene”. Vi er ikke uenige, og her kan du se en film til inspirasjon!

 

Dette høres unektelig veldig spennende ut – vi gleder oss til å leke og fly under vann som en ekte havskilpadde

Fritt fall innendørs - på Voss selvfølgelig

16.04.2012

Fritt fall innendørs - på Voss selvfølgelig

I ekstremsportbygda Voss kan du nå få fritt fall i Norges og Skandinavias første vindtunnel. Og fordi tunnelen er resirkulerende, spares store mengder energi sammenliknet med konvensjonelle vindtunneler. Dette fordi luften inne i tunellen ikke trenger å varmes opp like mye.

Gründer Thomas Hårklau i Voss Vind forteller til Teknisk Ukeblad at det helt klart er et stort marked for dette i ekstremsportbygda. Videre forteller han at ”flere fallskjermhoppere skal ha sagt at en time i en slik vindtunnel er som en hel sesong med hopping i ekte fritt fall. I tillegg ser vi for oss at bedrifter kan komme hit å ha kick-off-arrangementer eller team-building. Hvem som helst kan komme og fly. Nesten alle kan sveve med en slik tunnel og det er ingen risiko i dette”, sier han til Teknisk Ukeblad.

Bildene er hentet fra Teknisk Ukeblad, og her kan du også se en film av vindtunnelen. Dersom du ønsker å bestille ditt eget fall koster det fra 690,- og kan bestilles her.

3. pris i IDA, International Design Award til Norsk solcellelampe

11.05.2011

3. pris i IDA, International Design Award til Norsk solcellelampe

K8 industrideign, som siden 2009 har satset spesifikt på grønne design-løsninger, mottar søndag 15. mai 3. prisen i IDA, International Design Awards USA, med solcellelampen Bell i kategorien for ”Sustainable Living/Environmental Preservation-Proffessional, Alternative energy Source Equipment”. Gratulerer, og god tur til Los Angeles!

Prosjektet startet som et Beyond Light prosjekt initiert av beyond Risør, og ble stillt ut i 2010. Bakgrunnen for løsningen er at det bor ca 2 milliarder mennesker “off grid”. Disse har ikke tilgang til strøm fra et elektrisk nettverk slik vi har det.

I dag bruker dessuten disse menneskene i all hovedsak parafin som lyskilde. Det er en dyr og dårlig løsning. Bell er en LED-lampe som gir bedre livskavalitet for kun 30 US$, og bruker solen - en gratis energikilde! I løpet av 5 år koster det ca 3,8 US$/år å drifte BELL (inkl. ett batteriskift). En parafinlampe koster 219 US$/år (Lighting Africa). I tillegg slipper man helseskadelig røyk og os, stopper CO2 utslipp i atmosfæren, brannfaren er borte. Godt lys gir frihet til å arbeide, studere eller leke. Med 4-6 timer om kvelden kan man øke familiens inntekter med opp til 30%.

´tisuer på iPhone og iPad

10.11.2010

´tisuer på iPhone og iPad

Bub, et spill for iPhone og iPad, ble lansert tidligere i år, og nå er spill nummer to fra Ablemagic rett rundt hjørnet.

Begge spillene er basert på rollespillet ´tisu som er under utvikling. ´tisuene kommer ulike verdener som blir invadert.

Her er det ikke snakk om en standardverden med drager og demoner, selv om basisen er der.

Her er det ikke en entydig kamp mellom det gode eller det onde – det vil oppstå krysninger mellom det gode og det onde, og ute i spillet vil det bli muligheter for å spille «fra den andre siden»..!

Enjoy!

Tandberg Performance Mic 20 – et formmessig uttrykk for Tandberg

23.03.2010

Tandberg Performance Mic 20 – et formmessig uttrykk for Tandberg

En ny bordmikrofon som skulle signalisere og øke bevisstheten om Tandberg som merkevare – det var oppgaven designteamet fikk når de skulle utvikle Tandberg Performance Mic 20. Og de lykkes.Mikrofonen er sentrum i en videokonferanse, og det formmessige uttrykket i Performance Mic 20 er at alle rundt bordet kan høres. I sin enkelhet er den dessuten et fint objekt på bordet, nesten som et møbel, som man ikke trenger rydde bort. Dette var også deler av begrunnelsen for at Tandberg Performance Mic 20 vant Merket for god design på torsdag. Der ble også mute-knappen vektlagt som et stort praktisk framskritt for brukerne.

Laisr ch.air… Verdens letteste stoler fra et norsk talent i utlandet

07.12.2009

Laisr ch.air… Verdens letteste stoler fra et norsk talent i utlandet

Det er Torgny Fjeldsaar og Javier Alberich som står bak møbelmerket Laisr. Selskapet holder til i Basel i Sveits, men designet er det norske Torgny Fjeldskaar som står for. Han jobber til daglig i som designansvarlig i Cannondale, men på fritida er det altså stoler som gjelder.  Høyteknologiske stoler.Som Torgny sier selv; Jeg har en del kunnskap om høyteknologiske materialer, og tenkte et ville være artig å bruke i stoler. Resultatet ble verdens letteste stoler som kan løftes med bare en finger! De er lagd i karbonfiber og med samme produksjonsprosess som benyttes til sykler. Med disse stolene tar også Fjeldskaar et annerledes miljøperspektiv; Stolen er designet for å vare evig. Karbon er ikke et spesielt miljøvennlig materiale, men det er sterkt og holdbart. Så du kan kjøpe stolen, ta vare på den og bruke den resten av livet. Resirkulering er en del av miljødebatten. Holdbarhet en annen…Fjeldskaar vant også Norsk Forms pris til unge formgivere 2009, og uttrykte sin glede med følgende kommentar; ”Det var veldig gøy. Jeg har ikke vunnet noe i Norge siden jeg ble kretsmester i fotball”. 


Vøyenenga Skole - Lysfasade som endrer farge og mønster med vær og vind

15.09.2009

Vøyenenga Skole - Lysfasade som endrer farge og mønster med vær og vind

Lysinstallasjonen på skoleveggen er et samarbeidsprosjekt mellom Frost og Camille Norment. Lysveggen består av RGB LED fliser som er ekstrudert fra veggen og forbundet med en vær-stasjon. Veggen endrer farge og mønster i forhold til temepratur, vind, vær, fuktighet og nedbør.

Less is more… Alta bike: En ramme, to hjul, sete og styre.

14.09.2009

Less is more… Alta bike: En ramme, to hjul, sete og styre.

Det var felles kjærlighet til sykkelsporten blant kamerater i Frost, Norway Says og Bleed, som var motivasjonen da de begynte å kreere Alta Bike. Men det endelige designet er tydelig inspirert av single-speed-/fixed-wheelkulten blant sykkelbud i verdensbyene San Francisco, New York og Tokyo.Kameratene ønsket å lage en sykkel som var lett (kun 9,2 kg), tidløs, rask og ikke minst for bruk i byen, i motsetning til alle mountainbikes så mange bruker. Som skaperne selv sier: “Alta er essensen av en sykkel: En ramme, to hjul, sete, og styre.”Tanken var i utgangspunktet å kun produsere et begrenset antall på 50 sykler, men Alta Bike ble raskt så populær at den ble den første serie-produserte ett-girs sykkelen på markedet. Den er kjøpt av Nasjonalmuseet og er nå del av den permanente utstillingen, allerede omtalt som en ”design klassiker”.Kampanjen for Alta Bike, markedsført som “The Single Speed City Bike” ble utviklet av Schnel&Melnychuck, og budskapet kommer klart nok fram skulle man tro!


Bruvik Time - Norsk natur overført i en moderne setting

26.06.2009

Bruvik Time - Norsk natur overført i en moderne setting

Bruvik Time er norsk design og sveitsisk håndverk. Inspirasjon for klokkene er Norsk natur overført i en moderne setting. Naturfenomener som Mørketid/nordlys og isbreer/midnattsol er bakgrunnen for debut modellene Black og White. Med rene linjer og elegant enkelhet i designet følger de tradisjonene for norsk og skandinavisk design. Det er også 2 rene damemodeller under utvikling - så vi får vente i spenning! 

klokker

Bruvik klokkene er nå i produksjon og forventes å være for salg i løpet av August 09, og kan blant annet kjøpes hos Levik Ur , Urmaker Christensen og Urmaker Malmnes Protid


Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten