Tid for klassikere og kreativ innpakning!

02.12.2015


Vi gleder oss til jul, årets lengste høytid. Ingen annen høytid investerer vi så mye i av tid, følelser, kreativitet og ressurser. Det er en tid vi har høye forventninger til, for vi vil den skal bli som den var i fjor, som den alltid har vært. I jula stopper vi på mange måter tiden. Da er det godt at vi har klassikere som står seg.

Hva er så en klassiker? Hos oss er en klassiker noe varig og tidløst som ikke går av moten. Noe vi er stolte av og som holder høy kvalitet. En klassiker skal pakkes inn til jul og så skal den pakkes ut igjen, men aldri bort… Se noen av våre favoritter her.

 

Pakk inn i rødt, gull, blått eller avispapir

Det er ekstra stas å gi bort en gave du har pakket inn selv. Kanskje dette er året du vil gjøre deg ekstra flid med innpakningen? Eller er du en av de som alltid bruker tid på sånt? Uansett hvor på skalaen du er, så vil vi dele noen innpakningstips med deg.

Det finnes gavepapir i alle farger og mønster, med og uten glans. Men det er ikke nødvendig å kjøpe nytt innpakningspapir hvert år. Finn fram restene fra i fjor, eller ta fram noen gamle aviser. Ta en hyssing, sløyfe eller gavebånd rundt, og sett på en til og fra-lapp. Her er det bare å være kreativ. Kanskje en pepperkake med navn skrevet i melis på kan være en artig vri? Eller så kan du skrive rett på papiret med en gulltusj. 

Om du føler for litt pynt, er glitter alltid fint. Naturlig dekor er en klassiker. Et godt tips er rett og slett å gå seg en tur og plukke med noen kvister og kongler – da får du både frisk luft og naturlig pynt som gevinst! Så til det store spørsmålet; hva skal du pakke inn?

Røros Tweed – gitt som gaver siden 1700-tallet

Pleddene fra Røros Tweed er et helnorsk kvalitetsprodukt laget i 100 prosent ull. Du trenger ikke være rakettforsker for å plassere Røros Tweed nettopp på Røros. Men hvorfor akkurat der? Jo, fordi Peder Hiort testamenterte hele sin formue til fattige på Røros på 1700-tallet. Det ble kjøpt inn ull og lin til utdeling blant de fattige. Dette skulle de lage varme klær av som de fikk betalt for. Produksjonen ble samlet inn, og delt ut som gaver til de som trengte det. Mange av de som først fikk betalt for produksjonen, fikk produktene tilbake som gaver.

Produkter fra Røros Tweed ble gitt som gaver allerede på 1700-tallet. Pleddene de lager i dag, finnes i flere størrelser og med ulike farger og mønstre. Et godt pledd kan vare hele livet – den perfekte julegaven som varer. Vi har et stort utvalg i pledd og sitteunderlag til store og små fra Røros Tweed.

Haustøffel fra gården Askeland 

Det finnes mang en godt brukt, og kanskje til og med utslitt haustøffel i de norske hjem og hytter. For dette er en klassiker på linje med Mariusgenseren og andre norske ikoner.

Haustøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Tova har i samarbeid med sjette generasjon Askeland tatt frem denne kulturskatten igjen til glede for alle oss som liker norske designklassikere! Tøffelen toves for hånd i 100 prosent merinoull. Vi har tøffelen til mann, dame og barn, og i flere fargekombinasjoner!

Strikkeklassikere – hjemmestrikket eller ferdigstrikket?

Hjemmestrikkede gaver er tradisjonelle julegaver i Norge. Vakre plagg laget med kjærlighet basert på kunnskap som har gått i arv i generasjoner. Vi har vel alle fått hjemmestrikkede sokker til jul fra bestemor eller en gammel tante? De myke pakkene har alltid hørt med under treet. Gaver som både varmer og varer.

Om strikkeferdighetene har hoppet over en generasjon eller to, er det mye fint og ferdigstrikket å få tak i. Hos Norsk Flid finner du både strikkeoppskrifter og ferdigstrikkede plagg.

Kom gjerne innom en av våre 30 butikker over hele landet, eller besøk vår butikk på nett. Vi deler gjerne våre strikkefavoritter og beste strikketips med deg.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten