Bunadspledd - med striperapporter fra fem forskjellige bunader

30.10.2013


Under London design Festival i 2012 lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! De første bunadspleddene er inspirert fra fem ulike regioner og bunader i Norge: Setesdal, Nordland, Fusa, Bringeklut fra Vest Telemark, og herrebunad fra Sunnmøre. Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra de fem bundene. 

Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet med sin bunadskledde kjæreste og hennes familie gående rundt seg. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal – fagene, stripene og detaljene var overveldende, og han så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd.

Andreas Engesvik "Bunadspleddet er inspirert av norske bunader. Mangfoldet i farger og mønster er overført til morderne pledd. Bunadspleddene introduserer de rike norske tradisjonene til våre daglige omgivelser”. Det er Mandal Veveri som produserer stoffene – en tradisjonsrik tekstilprodusent, som blant annet produserer stoffer til Norsk Flid Husflidens over 100 bunader

Pleddene er i salg i Norsk Flids Nettbutikk, og i Norsk Flid Husflidens butikker over hele landet. Her kan du finne din nærmeste butikk.

Det heter Røros Tweed

11.10.2013


Noen ting er så bra gjort at det blir et begrep. En slags kvalitetsbetegnelse på en hel kategori. Som pleddene fra den tradisjonsrike, kvalitetsbevisste og ikke minst innovative tekstilprodusenten Røros Tweed. For det er det de egentlig heter, selv om de fleste av oss bare sier Røros-pledd når vi ser dem. Pleddene. Og vi ser dem ofte, for Røros-pleddene er populære her hjemme og langt utenfor landets grenser. 

Konfetti heter høstens nye pledd fra Røros Tweed. Etter spennende smarbeid med Snøhetta Design og den New York-baserte kunsteren Bjarne Melgaard, er det nye pleddet et moderne og stilrent design som raskt vil bli en klassiker i norske hjem eller hjem som svermer for norsk design. Konfetti finner du hos Norsk Flid Husfliden i en av våre butikker over hele landet, eller i vår nye nettbutikk.

Røros Tweed pled konfetti

En gul og en rosa sky

26.09.2013


De nyeste produktene fra Scandinavian Surface er nå en gul sky og en rosa sky. To vakre serveringsbrett i laminert bjørkefinér. Inspirasjonen for dekoren er skyer som farer over himmelen og lager vakre fargenyanser enten i gult og oker, eller rosa og burgunder.

Serveringsbrettene passer til det aller meste og er en perfekt gave til den som har alt. Annerledes, vakker og ikke minst praktisk – for serveringsbrettet kan heldigvis puttes rett inn i vaskemaskinen etter bruk! 

Du får kjøpt brettene enten i din lokale Norsk Flid Husfliden butikk, eller du kan få det sendt direkte hjem til deg fra nettbutikken norskflid.no

En rosa sky brettEn gul sky, brett

Chanterelle av Maria Bjørlykke

15.03.2013

Chanterelle er tre bord i ulike størrelser montert sammen i et triangel. Bordoverflaten er i ask, og flere bord kan linkes sammen til å danne en liten skog. Inspirasjonen for Chanterelle er plantene i skogen som strekker seg mot sollyset, med røttene som linker dem sammen. 

Maria Bjørlykke designet Chanterelle som en del av utstillingen ”Tingenes Tilstand”. Tingenes Tilstand markerte oppstarten av Klubben for Norske Formgivere i fjor høst. Senere ble en videreutvikling av denne stilt ut på Stockholm Furniture Fair tidligere i vinter. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

You + Me og den strikkende klokken som det nå ryktes det er mulig å få tak i!

06.03.2013


Tidligere har vi skrevet om Siren Elise Wilhelmsen, og hennes strikkende klokke. 356 knitting clock strikker rett og slett tiden. Den strikker 24 timer i døgnet, og ett år i gangen. Et fantastisk visuelt og fysisk uttrykk for tiden som går - og etter ett år har du et to meter langt skjerf!

Artikkelen vi skrev om strikkelampen sist ble svært populær, og vi har fått mange henvendelser om hvor den kan kjøpes og eventuelt hvor mye den koster. I følge Sirens egne nettsider er nå den stående versjonen av klokken for salg ved henvendelse til henne.

Et annet fantastisk produkt fra Siren Elise Wilhelmsen i samarbeid med Elisabeth Florstedt, er You + Me. Det er en dynamodrevet lampe som derfor er helt uten ledninger og kabler. Lampen er et teamarbeid mellom produktet og brukeren, da brukeren rett og slett lader opp lampen ved å dra i snoren. Ett minutt lading gir en halv time med lys! Og lyset kan du ta med deg hvor du vil – ut i hage eller på balkongen eller der du måtte ønske det i huset. Et fantastisk produkt! Rett og slett.
Vi kommer til å vise fram flere av Wilhelmsens produkter etter hvert, ellers kan du jo ta en titt selv på hennes egne nettsider. God fornøyelse.


BOP – fersk norsk design!

22.02.2013

BOP ble lansert nå under møbelmessen i Stockholm tidligere i Februar. Stolen er utviklet som en eksklusiv konsertstol, men selvfølgelig har den et mye større bruksområde. Det er det Bergens-baserte designbyrået Knudsen Berg Hindenes som har designet stolen for den svenskemøbelprodusenten Offecct.

BOP er designet for USF Verftet i Bergen, en arena for musikk, teater, film og moderne kunst. USF Verftet ble åpnet i 1993, men har nylig gjennomgått en utvidelse og oppussing hvor de blant annet har fått en stor ny konserthall – med en ny konsert-stol!

En fantastisk stol der detaljene virkelig er utsøkte – alt fra sømmer til materialvalg den lette rammen. Vi gleder oss til å prøvesitte!

Norsk design på det eneste norske hotellet i nettverket Design Hotels

04.02.2013

Da Petter Stordalen åpnet det nye hotellet The Thief på Tjuvholmen ble det mye kritikker og mange ulike tilbakemeldinger. Men en av tilbakemeldingene som har vært utelukkende positiv er bruken av norsk design fra unge norske designere. På hotellet finner man ny norsk design side om side med internasjonale designikoner.


Stordalen sier at det var utstillingen 100% design som virkelig fikk hans øyne opp for de norske designtalentene. 100% Norway-utstillingen har gitt meg en aha-opplevelse! Det er masse norsk design der ute som fortjener å få en sjanse, sier Stordalen.


Norsk Designråds Benedicte Sunde og interiørarkitekt Anemone Wille-Våge har håndplukket alle designobjektene. Flere av de som har sluppet gjennom nåløyet har tidligere vært stilt ut på 100% Norway. Det er også Sunde og Wille-Våge som har valgt ut designproduktene til The List of The Thief, en samling som viser frem noe av det aller beste fra design-Norge. Målet med samlingen er å få enda flere norske designtalenter inn i varmen – og inn på hotellet. Vi er med og heier på Norsk Design!

En ny norsk designklassiker fra Tonning og Andreas Engesvik?

24.01.2013

Vang er tydelig inspirert fra den norske møbelprodusenten Tonnings historie, og speiselt Alf Stures etter hvert ikoniske Vindsor-stoler som ble designet på 60-tallet. Spilene i ryggen (både visuelt og konstruksjonsmessig) er hentet direkte fra Alf Stures Vindsor. De øvrige elementene i ryggen er imidlertid vakkert designet av Andreas Engesvik for å passe inn i en moderne kontekst.


Den bøyde topprammen er brukt i en rekke design opp gjennom årene, og er i dag sett på som et klassisk skandinavisk designelement. Originalt kommer dette imidlertid fra Kina, hvor denne topprammen var vanlig under Ming-perioden.Vang er i aller høyeste grad en vakker og stilstrek form –og vi velger å tro at denne stolen, som er tenkt utviklet til en serie, kommer til å bli et nytt norsk designikon.

Stolen ble lansert under London Design Festival i 2012. Vi gleder oss til å se resten av serien.

Stories - om harespor i glitrende snø. I 100% ull selvfølgelig

06.11.2012

Stories er en teppeserie designet av Permafrost. Dette er gulvtepper i 100% ull som på hver sin måte forteller en historie. Silence forteller historien om glitrende klart vinterlandskap med ferske harespor.


Dette er på mange måter snølandskapet fra eventyrland: det er vakkert og mykt, og det er varmt! Her kan du rusle barbeint ut i ditt eget vinterlandskap i din egen stue.

 

Et Light Tray fra Andreas Engesvik og Daniel Rybakken

16.10.2012

Light tray fra Andreas Engesvik og Daniel Rybakken er et lite brett med håndblåst glass og lyspærer. Glasskuplene kan flyttes og stables over hver enklet lyspære for å lage den lysintensteten og fargen du ønsker. Light tray ble vist første gang på Spazio Rossana Orlandi i Milano i fjor og lansert av den svenske produsenten Asplund nå i 2012.

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten