Bunadspledd - med striperapporter fra fem forskjellige bunader

30.10.2013


Under London design Festival i 2012 lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! De første bunadspleddene er inspirert fra fem ulike regioner og bunader i Norge: Setesdal, Nordland, Fusa, Bringeklut fra Vest Telemark, og herrebunad fra Sunnmøre. Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra de fem bundene. 

Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet med sin bunadskledde kjæreste og hennes familie gående rundt seg. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal – fagene, stripene og detaljene var overveldende, og han så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd.

Andreas Engesvik "Bunadspleddet er inspirert av norske bunader. Mangfoldet i farger og mønster er overført til morderne pledd. Bunadspleddene introduserer de rike norske tradisjonene til våre daglige omgivelser”. Det er Mandal Veveri som produserer stoffene – en tradisjonsrik tekstilprodusent, som blant annet produserer stoffer til Norsk Flid Husflidens over 100 bunader

Pleddene er i salg i Norsk Flids Nettbutikk, og i Norsk Flid Husflidens butikker over hele landet. Her kan du finne din nærmeste butikk.

Kommentarer

Gravatar profile image

31.10.13 13:54 Henrik Svar

Så kult å se plassene sammen med bunadene!!!! Flott artikkel!

Gravatar profile image

31.10.13 13:55 Anna Svar

Hva med de to siste pleddene? Hvordan ser bunad ut?

Gravatar profile image

31.10.13 23:43 Andreas Svar

Fett! Nå fikk bunadspleddene en ny dimensjon!

Gravatar profile image

29.03.17 14:31 Marit Hauge Svar

Feil å vise Åmlibunad til Setesdalspleddet - det burde blitt vist med bilde av den flotte Setesdalsstakken i samme farger som pleddet!

Gravatar profile image

19.05.17 12:42 Hege Svar

Det er fordi Norsk Flid dessverre ikke fører Setesdalsstakken.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten