Det finnes ingen snarveier til en bunad

18.05.2011

 

De fineste tingene er de som krever litt tid for å bli det de er. Som en god vin og virkelig gode boller. Eller en bunad, for den saks skyld.

For en bunad tar sin tid. Det tar litt tid å kle den på seg, med alle de detaljer som skal på plass etter alle kunstens regler. Og det tar litt tid å forberede seg, med blankpusset sølv og en skjorte som er så nystrøket som bare en bunadsskjorte kan være.  Så har du det imponerende håndarbeidet som ligger bak det å sy en bunad. Meter på meter med tekstiler som sakte men sikkert blir til det utrolige detaljrike plagget en bunad er - utført med sikker og kyndig hånd. Men egentlig begynte det hele lenge før det, da noen ildsjeler gjennomførte det møysommelige rekonstruksjonsarbeidet som ligger bak våre nærmere 200 bunader i Norge. Hver eneste bunad har sin egen historie, og når du får sydd en bunad får du også din egen del i denne historien.

I en tid hvor ingen ting egentlig lages for å vare, er bunaden et sjeldent unntak. Bare spør en av de som syr bunader i Norsk Flid Husfliden.  De vil antagelig fortelle deg at de syr den for å vare livet ut, for å kunne gå fra en generasjon til den neste. Og det er en sjelden kvalitet det er vel verdt å vente på.

Kommentarer

Gravatar profile image

16.04.12 15:34 Lene Johansen Svar

Hvor er denne bunaden fra da?

Gravatar profile image

11.03.13 04:38 Vilde

Denne bunaden med den blonde damen og strømpebuksebeina er Beltestakken fra Telemark... en av de mange varianter, der du kan velge skjortemønster og farger og bånd på stakk,liv og forkle selv.. masse alternativer til å f din egen unike utgave av denne type bunad :)

Gravatar profile image

16.05.17 12:41 Sørensen Svar

Fin bunad - priser - kan den lokale husflid sy denne?

Gravatar profile image

16.05.17 12:41 Sørensen Svar

Fin bunad - priser - kan den lokale husflid sy denne?

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten