Påske = vårstemning og norske påskehits

16.03.2016

 

Sol, appelsin, kvikklunsj, krim og kaffe på termos – snart er det påske og tid for å finne fram våre kjente og kjære påskehits, klassikerne som alltid står seg. En god og varm strikkegenser hører også påsken til, synes vi. Den er fin å ha i solveggen sammen med et mykt sitteunderlag. Hva med et sitteunderlag med elg på eller et gult et? Vi har samlet et knippe påskehits her.

Gult er kult og grønt er skjønt

Solgul er den viktigste påskefargen i Nord-Europa, en farge som ikke har noe med religion å gjøre og som vi faktisk ikke vet hvor kommer fra. Gult er en farge som symboliserer kraft og livsglede, noe vi vet å sette pris på etter en lang vinter her i nord. Vi supplerer gjerne med hvitt for renhet og glede og grønt som symboliserer vekst og liv ispedd litt lilla, botens farge. Blomster får vi i alle påskens farger, og det er også enkelt og dekorativt å plukke en bjørkekvast eller to og sette i en vase – da blir det vårstemning både inne og ute. Kannene fra Ment egner seg ypperlig.

Nye klassikere fra Røros Tweed

Pleddene fra Røros Tweed er tidløse klassikere som man har glede av år etter år. Den nye kolleksjonen UNA designet av Anderssen & Voll er laget av den fineste sortering av norsk lamull. UNA kommer i fargene oker, lys rød, blå og grønn/rød. Stoffet er bygd opp som flettede bånd. Kulørte treklanger er krysset med graderte gråtoner. I endene på pleddet er fargene fortettet i en dekorativ prydsøm.

 

Haustøffelen krysser Atlanteren!

I år lanseres Haustøffelen i USA! Utrolig morsomt at en norsk klassiker krysser Atlanteren. Filttøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på gården Askeland på Osterøy. Tøffelen toves for hånd i 100 prosent merinoull og er en god og varm påskefavoritt.

Norsk Flid Husfliden er eksklusiv forhandler av Haustøffelen i Norge, og har tøffelen til mann, dame og barn, og i flere fargekombinasjoner!

En gul Fana til påske?

Fanamønsteret er et av Norges mest populære strikkemønstre. Det har sin opprinnelse fra Vestlandet, nærmere bestemt fra Fana utenfor Bergen, og er kjent fra 1850-årene. De eldste Fanagenserene har en spesiell, firkantet halsskjæring. Hos Norsk Flid Husfliden får du den populære genseren ferdigstrikket i en fin gulfarge.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten