Åpning av ny butikk – Made in Norway Now

01.10.2013


Da kjedeleder i Norsk Flid Husfliden i går holdt tale under åpningen av den nye Norsk Flid butikken i Larvik var det akkurat disse ordene han brukte –En butikk Made in Norway Now, full av norsk design og norsk håndverk. En butikk som virkelig viser at Norge i dag er mye mer enn olje, fisk og fin natur. Norsk Flid Husfliden i Larvik har åpnet en vakker butikk i et ærverdig lokale midt på torget – i det gamle banklokalet! 

Snoren ble klippet av ordføreren i Larvik, som blant annet la vekt på hvordan åpningen av denne butikken i disse lokalene bidrar positivt til byutviklingen i Larvik. Jentene i Norsk Flid Husfliden Larvik legger stor vekt på kvalitet og kunnskap om produktene. Det er virkelig verd å høre dem fortelle historien bak produktene du finner her.

I tillegg er Vestfoldbunaden deres hovedprosjekt, og de fører i alt 8 bunader. Her finner du bunadsfaglig ekspertise og materialkunnskap - og bunadene produseres lokalt. Og selvfølgelig: alle stilte i bunad på åpningsdagen! Gratulerer med ny butikk!

 

Bildene fra åpningsdagen er tatt av Amalie Riisager Larsen.

Norsk Flid Husfliden Larvik åpner ny butikk på Torget 5 den 30. September!

17.09.2013

Opphavet til det som i dag er Norsk Flid Husfliden Larvik ble startet i 1938 i en liten laftet hytte på vestre brygge i Larvik. De har hatt noen lokaler siden den gang, men 30. September åpner de altså i nye lokaler på Torget 5! Her finner du et stort utvalg i norsk og lokal design – og jentene i Norsk Flid Husfliden Larvik legger stor vekt på kvalitet og kunnskap om produktene. Det er virkelig verd å høre jentene fortelle historien bak produktene du finner her. I tillegg er Vestfoldbunaden deres hovedprosjekt, og de fører i alt 8 bunader. Her finner du bunadsfaglig ekspertise og materialkunnskap - og bunadene produseres lokalt. Velkommen til en spennende åpning av en spennende butikk!

Vår 30. butikk er åpnet – på nett!

06.05.2013

Nærmere en million besøker oss i Norsk Flid Husfliden på nett hvert år, på jakt etter norsk design og produkter med solid forankring i norske håndverkstradisjoner. Det er en økende interesse for alt det spennende som skapes i Norge i dag, og vi i Norsk Flid Husfliden er stolte over å kunne bidra til å gjøre dette enda mer tilgjengelig. Vi er allerede tilstede over hele landet med våre 29 butikker, og nå åpner vi altså nettbutikk

Her finner du allerede et spennende utvalg av produkter fra Norske designere og kvalitetsleverandører, og nye produkter kommer stadig til. Vi har en egen inspirasjonsside der vi blant annet har dekket bord og satt sammen egne barnekolleksjoner – la deg inspirere av norsk design fra Norsk Flid Husfliden! Er du på jakt etter en spesiell gave, er dette stedet å besøke. 

 Her kan du også benytte deg av vår gavegenerator for å finne gaver som passer til spesielle anledninger og i den prisklassen du ønsker deg – levert direkte på døren din! 

I tillegg til klassisk norsk design finner du dessuten garn og strikk – både for dem som ønsker å strikke selv, og de som foretrekker ferdig strikket. Blant annet kan du her bestille ferdigstrikkede mariusgensere, og nydelige votter fra Tuva Tøv.

  Velkommen til vår nye nettbutikk – her finner du håndplukket Norsk Design – Fra Norsk Flid Husfliden.

Norsk Flid Husfliden i Moss feirer 40-årsjubileum

16.11.2012

Vi gratulerer Norsk Flid Husfliden i Moss med de første 40 årene. De er fortsatt bare en ungdom i en kjede som har en historie som få butikkjeder kan vise til - men det er ingen grunn til å la et jubileum forbigås i stillhet. 40 år med fokus på norsk design og norsk-produserte varer, er vel verdt en liten markering.

Lørdag 17 februar kl 15.00 inviterer de gamle og nye kunder til jubileumsfest med gode tilbud og noe godt å spise og drikke til. Og hele uken gjennom byr de på gode tilbud i anledning jubileet. Velkommen til jubileumsfeiring, og til en rolig og innholdsrik julehandel.

 


Lokalt produsert håndverk - presentert med stolthet og sol fra blå himmel i Sjøgata 4

06.09.2012

Det er mye historie bak den levende butikken i Sjøgata 4 i Tromsø. Det første husflidsutsalget i Tromsø ble åpnet i november 1922. I dag huser butikken en flott bunadsavdeling, og en butikk som bugner av håndverk, garn og lokalt design fra dyktige håndverkere fra hele regionen. Her har de til og med designet sitt eget Tromsøpalmepledd. Et pledd med den fortvoksende, elskede og hatede ugressplanten Tromsøpalmen. Et sterkt symbol for Tromsø, og kanskje nettopp derfor en så stor suksess som det har vært siden det ble lansert i 2010.

Garnavdelingen og bunadsavdelingen er to ting du bør oppleve. Begge avdelinger representerer høy kompetranse og fagkunnskap på hvert sitt område – og en solid porsjon kreativitet og skaperglede. Som da de tok saken i sine egne hender og strikket sin egen sol, da solstrålene glimret med sitt fravær i sommer. Strikketoget og strikkefestivalen er to andre eksempler på det levende garnmiljøet som springer ut av butikken. I år utvides festivalen til 2 dager – enda en grunn til et Tromsøbesøk.

Bunaden er selve bærebjelken i butikken. På systua jobbes det året rundt med denne. Det er mange meter håndsøm som kommer herfra, alt utført av dyktige faglærte sydamer og bunadstilvirkere. Her legges det mye sjel og hjerte i å levere høyeste kvalitet med basis i lokalproduksjon og de retningslinjene som gjelder for bunaden.

Sjøgata var en gang Tromsøs hovedgate. I dag er det en levende gate med unike faghandler. Og i det eldste huset holder Norsk Flid Husfliden Tromsø til.

Velkommen til Lofoten

04.09.2012

Hvis du ikke har vært i Lofoten…ja, da er det virkelig på tide. Her er ikke verdens vakreste evemtyr en klisje. Det er bare sånn det er. Vilt og vakkert og spennende på alle måter.
Her finner du også et annet lite eventyr: Norsk Flid Husfliden i Leknes. Butikken ble opprinnelig åpnet for 30 år siden i et gammelt koselig hus. Et hus som passet til Husflidsbutikk, som det ble sagt den gangen man åpnet. Høsten 2011 flyttet de til et nytt lokale i Leknes, med store flotte vinduer som preger butikken både ute og inne.


Helene, Hanne ,Vigdis ,Unn Jorun, Karin og Brit er de som ønsker deg velkommen til Norges Perle. Om de sikter til Lofoten eller butikken sin, skal være usagt. Det er imidlertid ingen tvil om at butikken er vel verdt et besøk. Her finner du et spennende utvalg av lokalt håndverk og design med umiskjennelig signatur fra Lofoten. De har et eget designet pledd, selvfølgelig med navnet Lofoten.

Fiskeduken fra Ekelunds Væveri er også et populært produkt herfra. Og garnutvalget står ikke tilbake for noen, med lokale design som Lofotvotten, Lofotkofta og Sjyvotten. Dette er gamle mønstre som er tatt i bruk og bevart, og Nordlandskofta er det absolutt mest solgte mønsteret.

På systua er det Lofotbunaden som gjelder. Når vinterstormene raser og kundene og ikke minst turistene er langt vekk, da syr de for fullt på den travle systua.
Det er nemlig ikke så lett å få arbeidsro når Lofoten invaderes av turister og tilreisende i sommer månedene. På vinterstid, under det yrende torskefiske, syes Lofotbunaden etter alle kunstens regler. Uansett når du kommer, er du hjertelig velkommen til Lofoten, torskens vugge, og den fine butikken i Leknes. Norsk Flid Husfliden i Leknes.

Lofoten har også verdens største veggmaleri på bygget Ballstad slip.Norsk Flid Husfliden Bodø - vi brenner for norsk design!

30.08.2012

Hos Norsk Flid Husfliden i bodø er det ingen tvil om hva butikken egentlig syssler med: De brenner for norsk design! Det står til og med skrevet i store bokstaver på veggen i den elegante nyåpnede butikken i Storgata 23

Tidligere i sommer var det nemlig åpning av ”nye” Norsk Flid Husfliden Bodø . Åpningen av den samlokaliserte butikken var en ny milepæl i Norsk Flid Husfliden Bodø sin 110 årige historie - nå er begge butikker lokalisert under samme tak! Fantastiske lokaler som stiller ut det beste Norge har å by på innen norsk design, garn og bunad!

Spente kunder stod i kø i over en time for å slippe inn på slaget til åpningen! Kjedeleder Per Willy Næsseth klippet snoren og åpnet butikken, og kultursjef Arne Vinje og styrerepresentant Hanna Tidslevold  holdt taler.

Daglig leder og alle ansatte fikk blomster og gode ord – og alle fikk smake kake i solen som skinner over et sommerfylt Bodø! Vi gratulerer alle med ny, leker butikk, og anbefaler alle som er interessert i norsk design å ta turen innom!

Norsk design og blomster i Polarsirkelbyen

28.08.2012

Norsk Flid Husfliden i Mo i Rana feiret 50-års jubileum i 2011. Butikken i Polarsirkelbyen ligger øverst i gågatesystemet i Mo i Rana, og i jubileumsåret fikk de dessuten tilgang til ytterligere lokaler i tilknytning til butikken, og har nå etablert egen systue felles med arbeidsrommet.

Mo i Rana er en by med en helt unik blomsterpark om sommeren og foran Norsk Flid Husfliden blomstrer det i alle regnbuens farger. Butikken øverst i jernbanegata har holdt på sin litt gammeldags sjarm, her kan du komme innom i en lun og varm atmosfære, og med mye godt for øye. Her finner du norsk design, klær og garn. Og selvfølgelig Nordlandsbunaden!

Velkommen til polarsirkelbyen og Norsk Flid Husfliden!

Garn, søm og gaver - og en bunad!

23.08.2012

Norsk Flid Husfliden i Mosjøen er eksperter på garn og søm, på norsk design og på én bunad: Nordlandsbunaden. Her i distriktet er det faktisk bare en å velge i. Men den er jo til gjengjeld kåret til Norges fineste bunad flere år på rad da! Som alle butikker i Norsk Husfliden, kan butikken i Mosjøen levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare Nordlandsbunaden som sys her på systua i Mosjøen, og de 3 sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

Norsk Flid Husfliden i Mosjøen ble startet i 1976 av Vefsn Husflidslag, og bygger på de grunnleggende verdiene i Husflidslaget er nærhet til røttene og til naturen, glede over skaperevne og glede over mangfoldet. Kom innom for flott norsk design og lokale historier!

 

 

Norsk Flid Steinkjer - stiftet i 1950 som Vevstua i Nord-Trøndelag Husflidslag

21.08.2012

Norsk Flid Husfliden i Steinkjer ble i sin tid stiftet som ”Vevstua”. I dag er det fem ansatte, Tove, Kari, Marit , Sissel og Liv, som møter deg velkommen til Norges Geografiske Midtpunkt. Norsk Flid Husfliden Steinkjer har til og med fått laget håndduk med motiv fra midtpunktet. Av andre lokale spesialprodukter du får her er Rørospledd og sitteunderlag med motiv av Bølareinen, produsert spesielt for butikken.

I gaveavdelingen får du alt du måtte ønske deg, og litt til. Her finner du produkter fra kjente norske designere, sammen med mindre kjente lokale produsenter. Damene i butikken viser deg gjerne rundt, og gir deg tips enten du skal ha en gave eller noe til deg selv! I butikken finner du dessuten klær fra Oleana, Haugland, Tyrihans og Edel Design, og er du mer interessert i å strikke selv har du kommet til rett sted!

Tove, Kari, Marit , Sissel og Liv ønsker deg velkommen til Norges Geografiske Midtpunkt, og ikke minst til Norsk Flid Husfliden i Steinkjer!

 

 

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten