Lag påskekyllinger i garn!

18.03.2016


Å lage ting selv er artig, og det blir vi vel aldri for store til…? Mange forbinder kanskje påskepyntlaging med barnehagen – enten da du gikk der selv eller om du har noen søte små som har kommet hjem med verdens vakreste selvgjorte sesongpynt. Påskekyllinger av garndusker er en klassiker. De er ekstra morsomme om de går på ski, synes vi (og da får du jo kost deg med noen ispinner også!).


Dette trenger du: garn, nål, papp, saks, blyant, papir eller filt, ispinner og eventuelt ferdigøyne og fjær.

Klipp ut smultringer i papp til kropp og hode
Finn fram pappen og tegn opp 2 like sirkler til kroppen og 2 like sirkler til hodet. Klipp ut sirklene og klipp ut et hull i midten så pappsirklene ser ut som 4 smultringer. Størrelsen på sirkelen avgjør størrelsen på garndusken.

Legg de to like pappsirklene oppå hverandre og surr garn rundt smultringene helt til det innerste hullet er fylt. Legg garnet dobbelt så går det dobbelt så fort. Her er det kjekt med en nål for å komme bedre til på innspurten.

Klipp opp garnet, fjern smultringene og finstuss
Klipp opp imellom de to smultringene og knytt fast mellom dem med garn. Nå er det trygt å fjerne pappringene. Gi gjerne garnduskene en stuss.

Lim og pynt – og vips så har du en kylling på ski!
Fest duskene sammen med lim eller sy noen sting. Lim på øyer – enten ferdigøyer eller så kan du lage noen selv i filt eller papir. Klipp ut og lim på nebb, fjærstjerten og lim på ispinnene. Nå har du en kylling på ski. Du kan også lage din egen vri! Ha på kyllingen skjerf og lue, la kyllingen få vinger og en fyldig stjert.

 

Den beste påskepynten lager du selv. Vi har flere gode tips til ting du kan lage med garn og pinner i vår nettbutikk, eller stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden for enda flere tips, og god hjelp til å komme i gang.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten