Det store norske bunadseventyret

12.03.2012

Av alle norske eventyr, er bunadseventyret et av de mest innholdsrike. Eller eventyrene rettere sagt, for det er så mange historier som vever seg inn og ut av den norske bunadstradisjonen. Den fantastiske bunadsparaden 17. mai er et eventyrlig skue i seg selv. Men en tur inn i alle de små og store systuene rundt om i landet, hvor praktfulle plagg blir til mellom kyndige og hardtarbeidende hender, er kanskje enda mer fascinerende.

 

Eller blir du mer fascinert av tall? Da vil det kanskje interessere deg å høre at 3 av 4 norske kvinner har en bunad i skapet, og at den samlede verdien av den norske bunadsparken representerer en verdi på 30 milliarder kroner sterke norske kroner!

Det finnes flere hundre ulike bunader i Norge, og vi i Norsk Flid Husfliden syr de fleste av dem. Vi syr dem. Vi forvalter den tradisjonen de er en del av, og vi er til og med så heldige at vi for å være med på å utvikle nye bunader etter hvert. For fortsatt er det slik at den fineste bunaden ligger gjemt i en kistebunn og venter på å bli rekonstruert til glede for nye generasjoner.

For oss er hver eneste bunad unik. Både i kraft av sin egen historie og særpreg, og det helt spesielle i at vi syr den nettopp for deg. I tiden fremover vil vi ta deg med inn i det store norsk bunadseventyret vårt. Inn i tradisjonen, i historiene, i systuene og klesskapene. Vi tror du vil like det.

Kommentarer

Gravatar profile image

01.04.12 15:55 Elin Svar

Hei, jeg har et spm ang beltet til beltestakken. På bildene her ser jeg at frynsene er bundet foran, men jeg har hørt flere som hevder at grindebandet skal henge ned på høyre side, og at selve beltet skal bindes bak? Hva er egentlig riktig? Når det gjelder bunadveske, så vet jeg at det egentlig ikke hører hjemme på beltestakken, men det er jo et tema som kan diskuteres? Hva mener dere om det?

Gravatar profile image

02.04.12 13:02 inger Svar

Har beltestakk fra Husfliden i Skien. Der ble det sagt at om du kler på deg selv (og det er jo praktisk), er det vanskelig å få frynsene på beltet bak! Dermed blir de foran eller på siden. Fikk ikke inntrykk av at det her er noen "fasit". Smak og behag mao.

Gravatar profile image

13.04.12 12:26 Norsk Flid Husfliden Svar

Det aldri veske på beltestakken, det er lomme i stakken og det er kjempekjekt! Forklebandet knyttes forran og henger ca. 30 cm ned . Beltet bør ha frynsene et sted forran for da ser det ut som en har kledd på seg selv. De hadde ikke påkledere da beltestakken virklig var i bruk.

Gravatar profile image

09.05.12 12:57 Elin Svar

Lommen på beltestakken er veldig grei ja, men den er ikke grei nok til å skulle romme både iPhone, nøkler, visakort og evt penger. Mob/iPhone skal jo ikke oppbevares i nærheten av kredittkort/visakort. Og om en likevel skulle fylle alt dette i lommen på stakken, så vil det deise/klaske borti beinet hele tiden, noe som oppleves som svært irriterende....

Gravatar profile image

13.02.13 21:42 Brit Svar

Gravatar profile image

13.02.13 21:47 Brit

Det lages faktisk mobilvesker som matcher Beltestakkens mønster og farger. Opphenget/låsen passer også sølvet til Stakken

Gravatar profile image

13.02.13 21:43 Brit Svar

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten