Til Kristiansund med god grunn!

30.05.2012

Fem øyer og mange små holmer utgjør Kristiansund - byen som ofte blir omtalt som Nordvestlandets perle. Med sin ujålete sjarm, flere små operascener og ekspertise på bacalao har byen blitt et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve en liten by med stor selvtillit.

Selvtilliten har byen fått gjennom en rik historie som bygger på gamle tradisjoner innen kultur, fisk og håndarbeid. Kristiansund er kjent for få skape. Få til ting, ta initiativ og vise engasjement. Det har gitt dem både klippfisk- opera, Nordic Light Internasjonale fotofestival og Ole Gunnar Solskjær. I 1937 begynte bondekvinnelagene på Nordmøre jobben med å skape sin egen bunad. Siden den gang har et hundretalls kvinner ivaretatt og holdt draktsømtradisjonen i live , og i dag finner du den unike tradisjonen i Hauggata 15 i Norsk Flid Husfliden Kristiansund sine lokaler.

I systua fortelles historier fra hele byen. Fra late sommerdager på Sundbåten som går fra Gomalandet, Kirkelandet, Nordlandet og Innlandet. Fra byens minste restaurant - Smia Fiskerestaurant som holder til i et lite hus fra 1787. Foruten historiene finner du en rekke spennende produkter i butikken, garn fra Rauma Ullvarefabrikk, Du Store Alpakka og Sandnes og kunnskap i vev, strikking, hekling, hakking og pjoning.  I 2. etasje syes det både kvinne- og mannsbunad fra Nordmøre. På lik linje med resten av byen har Norsk Flid Husfliden Kristiansund tatt ansvar for å føre historien og tradisjonene innen draktsøm videre.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten