Isdronning og Nattdronning i tét

11.09.2012

Norges Husflidslags produktkonkurranse ”Identitet – Idé i tét” er nå avgjort. Blant de 40 innsendte produktene var det stor bredde og høyt nivå, melder juryen. Førstepremien på 40 000 kroner gikk til Torhild Aavik for hennes ”Isdronning” og ”Nattdronning”, brudekroner med muffe.


Brudekronene og muffene er utført i firfletting i cellofan, jordbærplast, aluminiumstråd, glassperler og nagler. Målgruppen for produktene er gifteklare kvinner i alle aldre som våger å vise sin identitet. Torhild Aavik sier at firfletting er et lite, men viktig område innen vår egen folkekunst og kulturarv. Dette vakre, gamle håndverket er utryddingstruet over hele Norden. Brudekronene og muffene er et forsøk på å gjøre håndverket kjent for flere. Formgivingen er dessuten innovativ og har forankring i norsk bryllupstradisjon.


Konkurransen ble startet i 2011, da Norges Husflidslag inviterte Norske Husflidshåndverkere, Norske Brukskunstnere, Norske Kunsthåndverkere og potensielle håndverkere til produktkonkurransen. Konkurransen var rettet mot håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet.

Konkurransekriteriene sier blant annet at produktet skal være godt håndverksmessig utført, være brukervennlig og ha god form, være laget i Norge i 2011 – 2012, ikke være vist offentlig på utstillinger eller i salg, ha forankring i norske tradisjoner. Men designet skal være nyskapende og ha opplysninger om materiale, framstillingsmetode, historikk og idé, som kan bidra til å gjøre produktet attraktivt.

I tillegg til Torhild Aavik som vant konkurransen ble fire andre håndverkere tildelt diplom for godt arbeid: Bine Melby for kåpen ”Favn meg” (”Embrace me”), Linn Sigrid Bratland for ringer i smykkeserien ”Akantus”, Mari Lilleberre for halssmykke og nål ”Almar Arv” og Charlotte Engstad for pleddet ”Bjørk”.


Kommentarer

Gravatar profile image

11.09.12 11:07 Gry Svar

Veldig fine produkter! Gratulerer!

Gravatar profile image

20.09.12 15:20 Stranda Svar

spør du meg burde de lekre ringene vunnet. Veldig flotte!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten