Stine Walderhaugs skulpturer forener origami og porselen i en helt ny teknikk

11.01.2010

Stine Walderhaugs skulpturer forener origami og porselen i en helt ny teknikk

De små skulpturene til Stine Walderhaug ser ved første øyekast ut til å være laget av papir. Men det er tynne ark av porselen hun bretter. Origami og porselen har begge lange tradisjoner i Asia, og Stine Walderhaug forener disse i sine miniatyrskulpturer. Noen av skulpturene har også påtrykte motiv, som er påført med silketrykk før brettingen.Stine Walderhaug bruker først og fremst to grunnformer innen origami: fugl og frosk. Origamifugler har vært brukt innen rituelle handlinger i Japan, og svært mange origamiformer bygger på disse to grunnformene. Ved bruk av rene farger og enkle mønstre skaper hun naivistiske miniatyrfigurer som henspiller på temaer i dagens samfunn.Stine Walderhaug avsluttet i 2008 en master i visuell kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har deltatt på utstillinger i inn- og utland, blant annet Talente 2009 i München og Triennale 2007 Keramikk og Glass i Danmarks Keramikmuseum. I år fikk hun stipend fra Norsk Form med følgende bregrunnelse - Juryen ser at det ligger store muligheter i teknikken hun er kommet frem til, og vi gleder oss til å følge utviklingen videre.
Kommentarer

Gravatar profile image

11.01.10 14:55 per magne Svar

arti!

Gravatar profile image

12.01.10 18:19 Nadia Svar

Nå lærte jeg noe nytt! Ante ikke at man kunne brette origami i porselen. De var utrolig fine! Hun er utrolig flink, om jeg kan si det rett ut. Trodde ved første øyenkast de var lagd av tekstiler, jeg.

Gravatar profile image

12.01.10 20:11 cecilie windtwood Svar

Hei Stine. Hvordan går det med deg. Fikk ikke sett presentasjonen din på ppu, hvor du viste master oppgaven din. Nydelige! Jeg har startet opp igjen på ppu, etter ett år med fødselspermisjon. Rart å være tilbake, helt ny gjeng. Alle gode ønsker fra Cecilie

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten