Bunadspledd - med striperapporter fra fem forskjellige bunader

25.09.2012

Under London design Festival forrige uke lanserte Andreas Engesvik og Mandal Veveri en helt ny produktkategori: bunadspledd! De første bunadspleddene er inspirert fra fem ulike regioner og bunader i Norge: Setesdal, Nordland, Fusa, Bringeklut fra Vest Telemark, og herrebunad fra Sunnmøre.

Bunadspleddene er designet ved hjelp av striperapporter fra de fem bundene. Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet med sin bunadskledde kjæreste og hennes familie gående rundt seg. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal – fagene, stripene og detaljene var overveldende, og han så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd. Pleddene kommer i salg i utvalgte butikker i november.Kommentarer

Gravatar profile image

26.09.12 10:42 Henrik Svenås Svar

Wow! Kult! hvor får man kjøpt dem? Perfekt julegave!!!

Gravatar profile image

01.10.12 14:03 Norsk Flid

De blir nok å få kjøpt hos Norsk Flid Husfliden butikkene etter hvert :)

Gravatar profile image

26.09.12 10:43 Kristin Andresen Svar

Hvilket material er de laget i?

Gravatar profile image

01.10.12 14:02 Norsk Flid

De er laget i ull!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten