En ekte norsk designklassiker - Ola Windsor - i nye farger!

08.02.2010

En ekte norsk designklassiker - Ola Windsor - i nye farger!

Ola Windsor  - en norsk designklassiker! Stolen er produsert av Tonning Møbelfabrikk i Stryn og tegnet av Alf Sture i 1975.  Nå har Tonning satt den i produksjon i flere nye farger; Sand, Jakt, Påfugl, Mandarin, Pion, Nesle og Spire. I tillegg finnes fremdeles klassikerne blå, rød, grønn, hvit og sort, samt eik eller bøk i ulike varianter. Stolene er jordnære, koselige og stilige og en ekte klassiker som er vel verd investeringen! De varer lenge og eldes med stil!Alf Sture er en legende innen norsk møbeldesign, og jobbet tett med Tonning fra 1960 frem til han sluttet å arbeide i 1995. Sture var opptatt av gode materialer og god funksjonalitet; Møblene skulle være gode for øyet, gode å bruke, gode å sitte i og gode å stryke hånden over.Møblene, sa Sture, skal fungere etter sin hensikt. Særlig er det viktig at sittemøbler er tilpasset anatomiske krav, men utover dette bør de med sin form være med på å prege et miljø med trygghet og varme, og gjerne appellere til noe kjent og kjært. Alf Sture ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull og Norsk Forms ærespris i 1990. En norsk møbeldesigner vi skal være stolte av!

Kommentarer

Gravatar profile image

08.02.10 19:58 Vigdis Svar

Stilige! Kunne tenke meg de på kjøkkenet!

Gravatar profile image

10.02.10 20:39 aussie

love them!

Gravatar profile image

23.03.10 19:28 Tonem Svar

O nostalgi! Det minner om stolene i Storstua i Friisgate 6 ved starten i 1987. Uttrykket var det samme, men våre holdt ikke lenge, vi malte gamle fretex-stoler.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten