Norsk design i utlandet - del 1 : Torgny Fjeldskaar fra Cannondale og Laisr

18.01.2010

Norsk design i utlandet - del 1 : Torgny Fjeldskaar fra Cannondale og Laisr

"Urban transport as we know it is about to change forever" sier Torgny Fjeldskaar fra Cannondale og Laisr.

Torgny Fjeldskaar er en av de mange norske designerne som har gjort det stort i utlandet. Til daglig jobber han som designansvarlig i Cannondale worldwide, og på fritiden jobber han med de superlette stolene i Laisr.Fjeldskaar har jobbet i Cannondale i flere år, og er blant annet sentral med den nye sammenleggbare sykkelen. Til lanseringen av denne hadde han følgende kommentar; "Urban transport as we know it is about to change forever"

Møbelmerket Laisr har Fjeldskaar startet sammen med kollegaen i Cannondale Javier Alberich. Selskapet holder til i Basel i Sveits og lager verdens letteste stoler som kan løftes med bare en finger! De er lagd i karbonfiber og med samme produksjonsprosess som benyttes til sykler. Som Torgny sier selv; Jeg har en del kunnskap om høyteknologiske materialer, og tenkte et ville være artig å bruke i stoler.Fjeldskaar vant også Norsk Forms pris til unge formgivere 2009, og uttrykte sin glede med følgende kommentar; ”Det var veldig gøy. Jeg har ikke vunnet noe i Norge siden jeg ble kretsmester i fotball”.

Kommentarer

Gravatar profile image

18.01.10 08:24 børge Svar

Bare helt utrolig kult!

Gravatar profile image

18.01.10 12:31 annika Svar

kul den grå og brune sykkelen for g-star!

Gravatar profile image

21.01.10 14:26 bjarne Svar

love it!

Gravatar profile image

04.02.10 20:02 Ragnar Utvær Svar

Hvorfor er det bare sidens navn som er på engelsk? Er Norsk Design bare for nordmenn? Jeg bare spør.

Gravatar profile image

05.05.11 23:05 Dorie Svar

Tahkns for sharing. What a pleasure to read!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten