Her er det Vest-Agderbunaden som gjelder

03.04.2012

Når du ser deg rundt i gatene i Kristiansand 17 mai, er det liten tvil om at det er Vest-Agder-bunaden som gjelder. Og for mange av de stolte bærerne av bunadene, har bunadshistorien deres begynt i Norsk Flid Husfliden i Kristiansand. Det er der de velger hvilken bunad de vil ha og hvordan de vil kombinere den. Og det er der de for første gang får oppleve gleden av å ta på seg den ferdige bunaden, sydd spesielt for dem.

De som ønsker å skille seg enda mer ut, ser nok litt ekstra på den rekonstruerte brudedrakten fra 1810. Den skiller seg ut både i snitt og stoffbruk - et håndsydd, påkostet festplagg som leveres som hel drakt.

Mannsbunaden i Vest-Agder bygger på materiale fra 1800-tallet, og barnebunadene er kopier av bunadene til de voksne. 

Sammen med bunadsavdelingen i Norsk Flids butikk i Mandal, syr de rundt 350 bunader i Vest-Agder hvert år. 

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten