Eventyret Norsk Flid Husfliden Larvik startet i en liten laftet hytte på Vestre Brygge i 1938

29.06.2012

I dag ligger butikken i Sigurdsate 4. Her finner du et stort utvalg i norsk og lokal design – og jentene i Norsk Flid Husfliden Larvik legger stor vekt på kvalitet og kunnskap om produktene. Det er virkelig verd å høre jentene fortelle historien bak produktene du finner her.  I tillegg er Vestfoldbunaden deres hovedprosjekt, og de fører i alt 8 bunader. Her finner du bunadsfaglig ekspertise og materialkunnskap - og bunadene produseres lokalt.

I følge jentene er Larvik Vestfolds perle med bl.a. Svenner Fyr, Citadelløya, Minnehallen, Kyststien, Bøkeskogen og alle de flotte badestrendene. Solferie ved Larvikskysten er topp. Ønsker du en kjapp tur til Danmark, ligger Super Speed klar til å frakte deg over Skagerak. Mulighetene er mange.

Farris Bad er i følge jentene uten tvil Norges fineste Spa hotell – og de ansatte på Husfliden i Larvik unner seg minst et årlig spa-opphold og det kan trygt anbefales for alle.

I 1843 ble det første kurbadet etablert på Farris kilden. Kilden er den samme, og du kan nå ta et helsebringende bad i den underjordiske kildegrotten. Bøkeskogen i Larvik var landets første offentlige friområde, skjenket i 1884 av godseier Treschow til Larviks befolkning. Skogen er et fast endepunkt for barnetoget på 17. mai, og her kan du kose deg på Bøkekroa. Det arrangeres også mange konserter her, hver fredag er det jazz konsert.

Larvikitt, Norges nasjonal stein, er den dominerende steintypen i Larvik. Den blir i dag eksportert fra Larvik til hele verden. Mølen er en del av verdens største natur monument fra siste istid. Mellom år 12.650 til 12.350 før nåtid, dvs i 300 år, lå fronten på samme sted. Da ble det langs iskanten dannet en gigantisk grusrygg som går rundt hele Skandinavia. I Sørøst-Norge kaller vi denne ryggen for ”Raet”, og Mølen er en bit av denne digre ryggen. Det kan oppserveres 316 forskjellige fuglearter på Mølen.

Svenner Fyr er virkelig en perle. De vakre fyrboligene på Svenner er i dag åpne for alle som ønsker seg en spesiell natt på fyrodden i havgapet. Velkommen til Larvik og Norsk Flid!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten