Michelinstjerner og miljøpris i skjønn forening på Maaemo

06.07.2012

Michelinstjerner og miljøpris i skjønn forening på Maaemo

Maaemo ble den første restauranten i Skandinavia som gikk fra null til to stjerner i den franske  restaurantguiden Michelin. Men det er ikke ”bare” Michelin som drysser stjerner over Maaemo – restauranten fikk også tidligere i år Miljøprisen fra Norsk Designråd. Miljøprisen deles ut til bedrift og designer for å ha utviklet et produkt eller en løsning som kan vise vesentlig miljøegenskaper i et livsløpsperspektiv.

Hos Maaemo er ikke bærekraft bare et moteriktig uttrykk å smykke seg med, men selve fundamentet til virksomheten. Teamet på Maaemo har virkelig bestemt seg for å tilberede kortreist mat fra produsenter så nært Oslo som overhodet mulig. Det er granskudd fra Oslomarka, grønnsaker fra Østfold og Vestfold og Kylling & egg fra Telemark. De bruker utelukkende økologiske råvarer, og til og med gulvteppene er laget av resirkulerte plastflasker!

Pontus Dalström er tydelig på at dette ikke er et utslag av Hippi-bevegelsen, men et ønske om å presentere retter som skal smake så nært opp til utgangspunktet i de naturlige råvarene som mulig.

Til Norsk Designråd sier Jon Frede Engdahl at de har møtt mye motstand underveis, og at folk har sagt at konseptet er for smalt til å fungere i Norge, at beliggenheten er helt feil og at økologisatsing ikke er forenelig med å drive en gourmetrestaurant. Vi kan vel trygt si at de har bevist det motsatte…

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten