Kadabra tunnel

28.07.2009

Kadabra tunnel

I verdens lengste toløps veitunnel gjennom Qinling Mountain møter bilistene lysdesign fra Kadabra produktdesign i Trondheim. Timetravel består av tre store bergrom som er lagt inn for å bryte monotonien. På samme måte som i Lærdalstunnelen er disse er laget for å forhindre at bilførerne skal sovne bak rattet på sine lange underjordiske kjøreturer.Tunneler korter ned reisetid og avstand. Å synliggjøre denne "tidsakselerasjonen" er utgangspunktet for Timetravel. De tre bergrommene er gitt forskjellig karakter ved hjelp av lyssetting, og de reisende «opplever» et helt døgn i det de passerer gjennom tunnelen, en reise som i virkeligheten ikke tar mer enn ca. 15 minutter.

Vi ønsket å knytte tunnelbelysningen mot lyset utenfor i det man kjører inn i tunnelen sier Kadabra. Bergrommene er derfor lyssatt forskjellig slik at en på dagtid oppnår stemning av kveld–natt–morgen, og om natten er stemningen morgen–dag–kveld.

The Qinling Zhongnan Mountain Tunnel, ble innviet i vinter, og inngår i en ny hovedveiforbindelse mellom det sørlige og nordlige Kina.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten