Ekte julegaver. Made in Norway Now - fra Norsk Flid Husfliden

19.12.2012

Snart er det jul. Og når det nærmer seg jul, blir vi ekstra opptatt av det norske. Av tradisjoner. Av det som er typisk norsk – i julen. Som ribbe versus pinnekjøtt. Gran eller furu. Og hva gir vi hverandre til jul? Og hvordan pynter vi hus og hjem. Her er noen tips til julegaver som er Made in Norway Now.

Virkelig klassisk håndverk til julen er Karen Bit Vejles fantastiske papirklipp – bilder av papir og luft. Her får du små hjerter til juletreet, juletrær til bordet og ballerina bulldog med alle sine magiske powertools til å henge i vinduet. Hvert papirklipp er unikt, både i form og utførelse siden de klippes for hånd av flittige hender i Trondheim. Og så har også hvert klipp en egen historie som er et eventyr i seg selv. En annen papirklipper, mer kjent for sine eventyr, sa en gang at ”At klippe, det er den første Begynnelse for Digteriet”. Denne dansken var eventyrforfatteren H.C. Andersen, som i sin tid også var en av Danmarks mest kjente papirklippere. Han hadde alltid pennen og saksen med seg i lommen sin. Så er det kanskje fra han Karen Bit Vejle har hentet deler av sin inspirasjon… Uansett har hun nådd langt. For bare fire år siden lå papirklippene til Karen Bit Vejle under teppet på stuegulvet hjemme i Trondheim – nå vil hele verden se dem. I mars skal hun blant annet dekorere vinduene til motehuset Hermes i København, deretter skal hun stille ut Slow Art på Nationalmuseet i Stockholm og senere venter The Turnblad Mansion i Minneapolis og deretter Beijing i Kina…, for å nevne noen. Og du kan altså få ditt eget håndklippede eksemplar til jul.

En annen virkelig norsk klassiker er Haustøffelen som har fått sin renessanse og i disse dager relanseres! For gode ting varer lenge. Haustøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Nå har altså Tova i samarbeid med 6. generasjon Askeland tatt frem denne kultur-skatten igjen, eksklusivt for Norsk Flid Husfliden. 

Designerduoen i Wik & Walsøe har alltid vært fascinert av den naturlige og unike skjønnheten i produkter skapt av menneskehender. I ren beundring for håndverket har de derfor designet en helt ny og eksklusiv kolleksjon av håndmalte lysestaker.

I de nye lysestakene lager kontraster i material og finish et spennende og levende uttrykk, Det er enkle objekter med mykt formede kurver i kombinasjon med forskjellige teksturer og håndmalte penselstrøk. Kontrastene mellom glansfulle glaserte og matte uglaserte overflater. Penselmalte metalliske farger, tilfører den diskrete designen en unik og annerledes kompleksitet. Du finner både nye og gamle stjerner i det fineste porselen fra Wik & Walsøe i Norsk Flid Husfliden

Den Oslo-baserte designeren Kari Sløtte har designet for Hillestad i 25 år, og står blant annet bak de nye smykkene med blå og sort sten. Vi snakker ikke verdens navle akkurat, når vi snakker om Hillestad, men de har altså klart å bli landskjent for sine smykker og samarbeid med ledende designere og kunstnere. Du finner et bredt utvalg av smykker, ringer, brosjer og ørepynt i alle prisklasser fra Hillestad – en flott gave med lang historie til noen du er glad i.

Lillebas nattøy er mykt, lekkert og nostalgisk rått for hele familien! Hos LilleBa er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Her er alt fra design, materialer, produksjonsprosess og etikken på plass. Helt ned til minste detalj. Akkurat slik vi forventer det fra et fremtidsrettet merke som Lilleba. Klærne er laget i bambusfiber, et unikt materiale som holder huden tørr. Bambus suger fukt, ventilerer og er eventyrlig mykt. Den dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i - mykt, lekkert og nostalgisk rått.

Du finner alle gavetipsene våre hos Norsk Flid Husfliden - En riktig god julehandel!

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten