Vuggen som virker - fordi babies love to rock!

07.01.2013


En vugge er i seg selv nostalgisk, men her er det tradisjonelle møbelet tolket så det passer i et moderne hjem. Men So-ro vuggene er ikke bare fantastiske møbler som virkelig gjør seg i hjemmet. De er også utviklet for å virke! 

Designerne bak So-ro er ergoterapeuten Ane Lillian Tveit og møbelsnekker Hans Petter Kjeldahl Holst. Deres mål har hele tiden vært å utvikle en vogge som ikke bare er vakker, men som også fungerer både til innsovning og i våken tilstand. So-ro vuggen vugger barnet forlengs slik som når et barn vugges i armene. Vuggen bidrar til raskere innsovning og er en mer behagelig bevegelse for barnet enn sidelengs vugging. Dette bygger på vitenskapelige teorier om hjernes tolkninger av signaler fra sanseapparatet.


so-ro vuggen er et sunt alternativ til vippestoler når barnet er våkent. Bunnen er tre grader høyere i hodeenden enn fotenden som gir bedre pust og en rett ryggsøyle. Sittende i en vippestol får barnet belastning på ryggsøylen som ikke er sunt for ryggens utvikling. Man bør vente til barnet kan sitte selv før det blir plassert i en stol over lengre tid. 


Og det er mange fornøyde brukere av voggen. Skuespiller Ane Dahl Torp sier blant annet følgende: ”Guttungen vår roer seg så fint i so-ro-vuggen sin, enten han skal sove, eller bare ligger og kikker. Dessuten er den et virkelig praktmøbel som vekker oppsikt. Alle som kommer på besøk kommenterer vogga som pynter opp enten vi har den på soverommet om natta, i stua eller på kjøkkenet som dagseng. Jeg anbefaler den på det varmeste!” 


Også Norsk Designråd har lagt merke til So-Ro, og den har mottatt Merket for God Design med følgende begrunnelse: SoRo er innovativ, både i forhold til formuttrykk og funksjonalitet. Her har man tenkt helt nytt i et marked som er åpent for nye løsninger.

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten