Hurra for Nordlandsbunaden – igjen! Norges fineste bunad er kåret.

19.05.2010

Da er de mer enn 50 000 stemmene talt opp, og det er vel ingen sensasjon at Nordlandsbunaden vant igjen. Hele 6048 stemmer gikk til den flotte bunaden som så ofte topper listen når den fineste bunaden skal kåres. På de neste plassene følger Lofotbunaden og 1700-talls manns- og kvinnebunad fra Gudbrandsdalen. Som en kuriositet kan vi nevne at Blå Nordlandsbunad kom på en 7 plass, så her har det vært regional kniving om plassene.

Det er heller ingen tvil om at bunad er noe som engasjerer oss. Fra konkurransen åpnet til vi stengte 18 mai, har det vært en fantastisk aktivitet med diskusjoner, kommentarer og ivrig stemmegiving. Vi har også fått inn mer enn 500 av lesernes egne bunadsbilder i fotokonkurransen, og vil i løpet av kort tid plukke ut tre vinnere som får flott bunadstilbehør fra Norsk Flid Husfliden.