It´s all about the details – også på bunad

14.05.2010

It´s all about the details – også på bunad

Det finnes vel neppe klesplagg med flere detaljer enn bunaden. Broderiene…, tørklene.., strømpene.., skoene… Bare sølvet er jo en historie i seg selv.

Sylvsmidja på Voss har produsert bunadsølv siden 1940, og er i dag Norges ledende leverandør på området. Der går produktene gjennom omfattende prosesser og her er det virkelig snakk om de små fine detaljene. Ofte kan opptil 25 personer være involvert i ett enkelt smykke. Og den mest komplekse sølja består av hele 555 ulike deler som nøye er satt sammen med fine hender – ei håndlagd bolesølje. Du får produktene og ikke minst god veiledning i de mange varianter og valg hos Norsk Flid Husfliden.

Så nå tar du kanskje en ekstra titt på ditt eget bunadssølv på den store bunadsdagen som nærmer seg med stormskritt. Og husk å gi din stemme til favorittbunaden din her, i vår uhøytidelige kåring av Norges fineste bunad. Sender du inn ditt bunadsbilde er du også med i trekningen av nettopp bunadstilbehør – alt fra oppbevaringsposer til sko.

Kommentarer

Gravatar profile image

28.02.12 09:58 Per Svar

Utrolig praktisk med disse posene. Så slipper du å ta frem en støvete bunad.....

Gravatar profile image

28.02.12 09:58 Anne Britt Skomedal Svar

Jeg er kjempe stolt av vest-Agder bunaden min .... Anskaffer meg stadig vekk noen ekstra deler ...kjempe spennende ..Har stripestakk med sort vest .. har veldig lyst på plise ..spennende :)

Gravatar profile image

28.02.12 09:58 Huldra Svar

Nå skal jeg ut på 17.mai og se på alle de fine bunadene i byen, har selv kun en festdrakt, men elsker den;)

Gravatar profile image

28.02.12 09:58 Mari-Ann Kind Jackson Svar

Idag skal jeg sammen med mine 4 barnebarn - fra 1 år til 14, jeg i Nordlandabunad barna i festdrakter - gå i 17.maitoget under banneret til Nordic Heritage Museum i Seattle. Dette er den største feiring av nasjonaldagen utenfor Oslo.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten