Morgendagens helter lager morgendagens kulturarv

06.12.2010

Morgendagens helter lager morgendagens kulturarv

Fredag 3. desember åpnet utstillingen med vinnere og alle leverte bidrag fra ”Morgendagens helter skaper morgendagens kulturarv” - et samarbeidsprosjekt mellom Norges Husflidslag og Statoil. Som en del av prosjektet ble det utlyst en todelt konkurranse, én for etablerte håndverkere og én for kunst- og håndverksstudenter og det er altså disse som stilles ut på Hadeland glassverk i disse dager.

Symboler og samarbeid er utgangspunktet for denne utstillingen, sa administrerende direktør Marit Jacobsen i sin tale før åpningen, før hun berørte grunnen til at samarbeidet oppsto mellom Statoil og Norges Husflidslag – Vi synliggjør våre virksomheter med en ikke ulik logo. Jacobsen presiserte også at håndverkerne og håndverket er underkommunisert, og at det derfor er viktig å løfte fram nettopp håndverkerne.

Juryen som har bedømt bidragene har vært Arne Nerjordet, Solveig Hisdal, Johan Verde og Sissel Isaksen. I klassen for etablerte håndverkere gikk seieren til Kari Håkonsen, for skulpturen «mellomverk og othilie vase.» Juryens begrunnelser og kommentarer var at den gir assosiasjoner til bestemors blondegardiner. Luftig, og følsomt uttrykk, Vakkert. Fin kontrast mellom tungt glass og kniplingstruktur. Gir en følelse av skjørhet.

I klassen for kunst- og håndverksstudenter var det Roger Gundersen fra Høgskolen i Akershus som gikk av med førsteprisen. Hans installasjon var en Lysinstallasjon med sirkel i glass og svart gitter. Juryens begrunnelser og kommentarer var at dette er et godt designprodukt som peker seg ut. Lekent, stilrent, spennende og overraskende ved at mønstret skifter karakter når man snur på sirkelen. Mønstret som kommer frem kan minne om flettverk eller veving alt etter som man dreier den. Produktet kan være inspirerende for håndverkere. Vil være en fin kontrast inn i et moderne miljø.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten