Overraskende tradisjonell

18.05.2009

Overraskende tradisjonell

Funkle er et Norsk designteam som designer og produserer maskuline tekstil produkter ut ifra mottoet "Overraskende tradisjonell".

funkle

Valg av materialer spiller en vesentlig rolle i alle produktene og Funkle fokuserer mye på å bruke tradisjonelle materialer på en utradisjonell måte. Lekende, geometriske dyr finner veien til bunadstekstiler, mens typografi broderes på dresstekstiler i 100% fin ull som til vanlig hører hjemme hos skredderene på Saville Row i London.

Gjennom en kombinasjon av idèer, design og valg av materialer, forteller hvert Funkle produkt en historie på en orginal måte. På hvet produkt gjengies historien om motivet på en merkelapp på baksiden - og alle  produkter er nummerert og produksjonen stopper på 999 av hvert motiv og fargekombinasjon.

Puten på bildet er sitert og inspirert av den engelske musikeren Gravenhurst. Teksten siterer Gravenhurst's 'The Diver', hentet fra albumet Flashlight Seasons, 28.juni 2004.

Pleddene, The Power Collection,  er utviklet i samarbeid med Røros Tweed og studerer noen av dagens energikilder, masseforbruk og måten dette virker inn på det moderne samfunnet. Til tross for at disse jernmonsterne ofte er sett på som visuell støy mener Funkle at de bærer med seg en klar og tiltrekkende estetikk.

Kommentarer

Gravatar profile image

18.05.09 18:47 lene Svar

kult!

Gravatar profile image

26.05.09 11:56 inga Svar

...fint konsept. Har sett at de har begynt å få ganske mange ulike produkter nå. Bra!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten