Dale of Norway og nok en OL-genser

06.11.2013

For mange er strikk og norske strikkeklassikere forbundet med Dale of Norway. Siden pionerårene på 1800-tallet og fram til i dag har de virkelig befestet sin posisjon innen tradisjonelt norsk strikk, eller trikotasje som de kalte det på den tiden. Hvert år får tradisjonelle mønster en ny vri på sitt design, og både vi i Norge og resten av verden får nye strikkefavoritter. For det er på ingen måte sånn at det kun er oss her i Norge som elsker strikkegenserne våre. Dale har stort salg og stor distribusjon i resten av verden, ikke minst i USA! Ta en titt innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk for å se et stort utvalg i nyheter, eller handle dem direkte på nett.

Dale fikk sitt store gjennombrudd og ble kjent blant folk flest etter vinter OL i 1956 – Årsaken var kontrakten for den offisielle OL-genseren ”Cortina” designet av Bitten Eriksen. Denne klassiske genseren med tilhørende lue og pannebånd kan du kjøpe her. Dale har lansert offisielle OL-gensere for den norske OL-troppen helt siden suksessen i 1956, og lanserer nå genseren for OL i Sochi. Den nye Dale-genseren vil bli brukt av alle norske OL-utøvere samt idrettsledere, trenere og støtteapparat gjennom hele Ol i Russland, og av Norges langrennsutøvere gjennom hele skisesongen. 

Årets genser er inspirert av 50 tallet, og har en ekslusiv detalj av ekte lakseskinn som glidelås-garasje som en kuriositet. Modeller for genserne er Norges OL-utøvere Therese Johaug, Heidi Weng, Finn Hågen Krogh og Eldar Rønning. Du kan også få din helt egen utgave av denne – stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk eller kjøp den direkte i nettbutikken!

Dale Christiania strikkejakkeDale Hedda StrikkejakkeSochi OL-genser

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten