Historier i papir

14.02.2013

For bare fire år siden lå papirklippene til Karen Bit Vejle under teppet på stuegulvet hjemme i Trondheim – nå er de heldigvis tilgjengelig både på utstillinger og for å kjøpe med hjem for oss vanlig dødelige – blant annet hos Norsk Flid Husfliden.

Karen Bit Vejle dikter de mest fantastiske bilder med sine papirklipp. Vi har tidligere fortalt historien om Ballerina Bulldog og hennes powertools, og det kommer stadig til flere karakterer og historier til hennes magiske klipperier. Jeg anbefaler alle å ha sin egen ballerina bulldog med powertools – fordi en dag vil du trenge henne - og hun vil være der!


En annen danske, mer kjent for sine eventyr, sa en gang at ”At klippe, det er den første Begynnelse for Digteriet”. Denne dansken var eventyrforfatteren H.C. Andersen, som i sin tid også var en av danmarks mest kjente papirklippere. Han hadde alltid pennen og saksen med seg i lommen sin. Så er det kanskje fra han Karen Bit Vejle har hentet deler av sin inspirasjon.
Karen Bit Vejle har de senere årene vært verden rundt med sine utstillinger. For et knapt år siden dekorere hun vinduene til motehuset Hermes i København, deretter stilte hun ut Slow Art på Nationalmuseet i Stockholm og senere ventet The Turnblad Mansion i Minneapolis og deretter Beijing i Kina…, for å nevne noen.

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten