Norske designklassikere - del 1

15.01.2013


Norsk design har liksom alltid vært lillebror i skandinavisk designhistorie, og de fleste klassikerne kommer fra Danmark og Finland. Men ser vi oss litt rundt, har vi definitivt noen stoltheter som har stått seg gjennom tidene. Produkter som har glidd rett inn i designhistorien og forblitt der, hyllet som klassikere med udødelig ikonstatus. 


En av de største norske designklassikerne er definitivt Tripp Trapp stolen. Vi vet hva som er det smarte med den og trenger like lite bruksanvisning til den som vi trenger det til en ostehøvel eller en binders. 


Det ofte grøtbefengte møbelet er ikke bare stort i Norge. Tripp Trapp stolen er definitivt en internasjonal hit, og etter 40 år er den mer populær en noen sinne. Med over 6 millioner produserte stoler, er Tripp Trapp det mest solgte møbelet i Norge og en av våre store eksportartikler. Designeren Peter Opsvik mener imidlertid selv at barnestolen Sitti, som han også har designet, er en bedre stol.


Et annet produkt som vi må få lov til å kalle en designklassiker er arkitektlampen JJ-Bord. Den har sett helt lik ut siden den først ble produsert på 1930-tallet, og står ut med sin fantastiske mekaniske funksjonalitet. 


I senere tid har det dessuten kommet en ny variant av denne – The Great JJ - den samme klassiske arkitektlampen bare mye mye større!


Scandia stolene fra Fjordfiesta, som har sin opprinnelse fra 1957,har fremdeles stor interesse, og fremstår også i dag som moderne. Easy Chair utgaven er en lav lounge stol med høy rygg. De lange spilene gir ypperlig sittekomfort og god svikt for ryggen. Avstanden mellom spilene har tekniske og estetiske kvaliteter, og samtidig får stolen en letthet i treet, noe som er typisk for skandinavisk design.


Vi kommer til å presentere mer norsk design som vi mener er innen kategorien designklassiker utover året, så følg gjerne med, og send oss gjerne tips om du har noen favoritter du mener vi bør skrive om!

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten