Helt norsk fra Bjørklund

27.06.2012

De erkenorske produktene til Thor Bjørklund er aktuelle som aldri før. Perfekt som gave til bryllup eller sommerturisten, eller deg selv for den saks skyld. Thor Bjørklund & Sønner fant opp ostehøvelen i 1925, og i 1988 mottok bedriften Merket for god design for nettopp en ostehøvel. Og selv om ostehøvelen aldri(?) går av moten er det på langt nær bare ostehøvler de fokuserer på.

De siste årene har Bjørklund begynt å satse mer på genuine produkter med særegent design, for eksempel rakfisksettet Kvenna som er designet av Joachim Mustad og ikke minst skalldyrbestikket Stad, designet av Eirin Støen, som har fått mye positiv omtale. Bjørklund mottok både Merket for god design og Red Dot Design Award for nettopp Stad.

Bestikket skiller seg ut fra tradisjonelt skalldyrbestikk. – Det har en kompakt sylinderform som gir god balanse i hånden. Man kjenner kvaliteten i det formmessige og i materialvalget, sier Kristin Melgårdsbakken hos Thor Bjørklund & Sønner. Hun forteller at bestikket er laget av plast og stål. – Vi lot ikke produksjonsprinsippet begrense formgivning. Formen kom som førsteprioritet, og produksjonen har nok blitt mer komplisert enn med andre skalldyrbestikk, forklarer Melgårdsbakken.

Du finner Bjørklundproduktene hos Norsk Flid Husfliden

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten