Hedersprisen for god design – En regnfrakk fra Bergen (selvfølgelig), «The Gas Machine», toget eller aktivitetskortene til barnehagebarn?

30.03.2012

I år er spenningen stor og spredningen likeså i de nominerte til Hedersprisen For God Design som deles ut 18. April av Norsk Designråd. Prisen er den aller gjeveste av de som deles ut under Designdagen – årets største markering av design og innovasjon i Norge. 

De  nominerte representerer virkelig bredden innenfor design og innovasjon i Norge i 2012. Regnfrakkene Norwegian Rain har blitt en favoritt for tusenvis av norske urbane menn og vunnet internasjonal anerkjennelse for sin skreddersøm.

Statoils «The Gas Machin» er en visuell historiefortelling om plattformen Troll A og norsk gassutvinning. En histore som fortelles med høy wow-faktor i følge juryen. De nye togene til NSB er også nominert – toget til hundretusener av kollektivbrukere på Østlandet. Med sine gjennomtenkte designgrep representerer Nose Design et løft for kollektivtransporten på Østlandet, sier juryen.

Den siste nominerte hører til under barnehagesektoren: InPed er et sett aktivitetskort til barnehagen som knytter teori til praksis, og dekker alle Rammeplanens fagområder. Juryen mener dette er nybrottsarbeid innen pedagogikk. Det er også deilig å se et produkt i denne kategorien som er analogt, innbydende og lett å dele på.

Så får vi bare vente i spenning til den store dagen 18. April for å høre hvem vinneren blir. Uansett – gratulerer til alle nominerte!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten