…kanskje det beste med at vinteren snart er her; å fyre i peisen.

04.11.2011

…kanskje det beste med at vinteren snart er her; å fyre i peisen.

For her i kalde værbitte Norge finnes det om lag 1,4 millioner vedfyrte ildsteder..! Norge er rett og slett et land av vedfyrere. Og selv om det er kaldt, og mange syns at strømmen er dyr, er det faktisk blitt sånn at de aller fleste av oss bare bruker ovnen til ”kos”, som et hyggelig tilbehør til biff og rødvin på lørdagskvelden.

Og med 1,4 millioner vedfyrte ildsteder på et temmelig lite land er det kanskje ikke overraskende at verdens ledende produsent av ildsteder i støpejern faktisk er Norsk. Jøtul har lang fartstid, fra oppstarten av Kværner Brug i 1853, men er på ingen måte gått ut på dato av den grunn!

I dag sørger de for mang en peiskos verden over, og uttrykket i støpejern har tatt mange former. Fra den klassiske F 602 som snart nærmer seg 70 år og er tildelt klassikerprisen for god design, til nye, mer trendy varianter som F373 som er tildelt Red Dot Design Award – Best of the best, Vesta Award (USA) og Merket for god design, samt Svanemerket.

Ellers har en rekke av de andre ovnene deres også mottatt utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt, spesielt etter at de fikk øynene opp for nordmenns økende fokus på både design og kos… Så da er det bare å legge seg tilbake å nyte kulden ute – og varmen inne. God vinter.

Kommentarer

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

04.11.11 18:03 Linn Svar

Men finnes det noen kule/fine peissett?

Gravatar profile image

11.11.11 16:52 linda Svar

...tror j tveit smie har noen! Hør med en norsk flid butikk

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten