Nordlandsbunaden ble Norges fineste bunad

19.05.2009

Nordlandsbunaden ble Norges fineste bunad

Nærmere 20 000 har vært med på å stemme frem Nordlandsbunaden i vår uhøytydelige kåring av Norges fineste bunad.
Takk til alle entusiaster som har deltatt i kåringen, med stemmer, gode begrunnelser og kommentarer underveis. Bunaden engasjerer som aldri før, og vi ser ikke bort fra at det kan bli muligheter for revansjelystne bunadspatrioter til neste år.  Enn så lenge gratulerer vi den populære Nordlandsbunaden med en klar seier.

Ti på topp av Norske bunader
Nordlandsbunaden ble den klare vinneren med 13% av stemmene.

Se fullstendig liste over stemmene her og hvor mange stemmer din favoritt fikk.


Tre gode begrunnelser vinner bunadstilbehør
Nærmere 5000 har sendt inn begrunnelsen for sin stemme, og vi har valgt ut tre av dem som premieres med bunadstilbehør fra Norsk Flid Husfliden: snørestøvlett fra Klaveness, understøysett fra Vera&William og oppbevaringspose-sett fra Norsk Flid Husfliden.

Leni Christine Gundersen Sagafos vinner snørestøvlett fr Klaveness for sin begrunnelse for Setesdalsbunaden – som helt sikkert vil gjøre seg godt med snørestøvletten.
”Den er så nydelig og spesiell i sin bølgete form. Et lite miniskjørt fra oldtiden. Man blir i feststemning hver gang man ser skjørtet og det fargerike skautet på hodet.”

Gina Berntsen vinner undertøy fra Vera &William for sin begrunnelse for Kvinnebunad fra Sør-Østerdal:
”Vakker, enkel og flott, ujålete og tradisjonsrik som østerdølen sjøl”

Tove Annie O. Engelsaas vinner oppbevaringsposer til bunad og sko fra Norsk Flid Husfliden for sin begrunnelse for Lofotsbunaden:
”Den har flotte klare farger som viser både hav og flora i Lofoten, og det spesielle blå lyset som er i Lofoten på vinteren. En sjeldent flott bunad”

Les om bunad og relaterte saker:
Dette er Norges hotteste bunad - klikk

Kommentarer

Gravatar profile image

19.05.09 12:38 silje Svar

...så fine kommentarer! Miniskjørt fra oldtiden. Fint

Gravatar profile image

20.05.09 13:16 Fornuft Ig Svar

Dette blir for dumt! Når man ikke kan se alle bunadene så kan jo hvemsomhelst stemme i vilden sky, oig de mindre kjente bunadenen kommer jo aldri opp for de fleste av oss vet ikke hvordan de ser ut. og bunader fra små bygder faller jo helt igjennom. Så ved neste avstemming. lag cuper,, med 20 bunader pr cup hvor 4år videre til en semifinaler, og her gjenstår da 40 bunader, som da igjen ender opp med 16. Disse kan da gå¨gjennom en finalekåring. Da kan det bli oversiktlig og kanskje være noenlunde

Gravatar profile image

20.05.09 15:35 siri Svar

...Meldalsbunaden på 2.plass er vel ikke særlig kjent!? Men helt enig, det hadde vært en fordel med bilde av alle bunadene!

Gravatar profile image

22.05.09 08:47 signe Svar

Fikk utrolig lyst på det undertøyet jeg - utrolig fint! Og lekre bilder. Er det sånn at det ullundertøyet er norsk?

Gravatar profile image

11.06.09 01:55 Rosé

Ja, det er norsk: www.verawilliam.no

Gravatar profile image

25.05.09 15:35 karianne Svar

så sinnsykt mange som har stemt da! En skikkelig kåring...

Gravatar profile image

25.05.09 21:15 Therese Svar

Nordlandsbunaden finest? YEYYYYY!!!!!!!!!!!!:))) Of course!

Gravatar profile image

26.05.09 22:22 Kristi Svar

Jeg støtter meg også på det som ble sagt om at det er veldig dumt at det ikke blir presentert de aktuelle bunadene. Også litt teit at bildet av vinner bunaden sto som frontbunad allerede under avstemming - med en flott modell og proft fotografert.....det har jo en del og si for å resultat synes nå jeg - men men...... Hva vinnerbunad angår - (Nordlandsbunaden) og at den vant er meg helt underlig.....Den er nå heller av den trauste typen. Så mange fargerike flotte bunader som burde ha vunnet. Ja,j

Gravatar profile image

28.05.09 13:03 Sanne

Helt enig - men tror det ville være litt vanskelig å få til i praksis. Det finnes jo ingen som produserer absolutt alle bunadene i hele landet, for det er jo vanvittig mange. Norsk Flid er vel kanskje den produsenten som er nærmest, men selv de har ikke alle i "stallen"... tror det er fra deres arkiver bildene som er brukt i kåringen her kommer i fra faktisk. Da måtte evt alle som produserer bunad gått sammen om en stor kåring, og det kan kanskje bli litt vanskelig å få til. Det er jo dyrt å få

Gravatar profile image

09.06.09 09:10 Laila Svar

Beltestakken står to steder (nr 18 og nr 27) Hvis dere slår sammen resultatene, kommer den på 8. plass.

Gravatar profile image

09.06.09 09:10 Laila Svar

9. mener jeg...

Gravatar profile image

27.06.09 04:08 Maya Svar

Kristi: nåja, jeg synes personlig Nordlandsbunaden er finest, og syns ikke det er noe traust med den. Jeg har sett at Nordlandsbunaden har vunnet i flere kåringer, og i dagbladets kåring vant den med 32% av stemmene. Jeg syns mange av bunadene er for overdrevet og mindre pen og se på. Så at Nordlandsbunaden vant er underlig blir feil og si.

Gravatar profile image

27.06.09 04:12 Maya Svar

Det er ikke så mange offisielle bunader i landet egentlig. Det skal bare være en bunad per fylke eller? bare farger som varierer.. Alle disse små"bunadene" for mindre plasser er vell egentlig bare festantrekk. For en bunad gjelder for hele fylket. Ikke for Lofoten f.eks.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten