Du skynder deg ikke med noe som skal vare i generasjoner

03.05.2013

I en verden preget av bruk- og-kast-mentalitet, er noe som er laget for å vare i generasjoner en sjeldenhet. Og bunadene våre er kanskje et av de aller fineste eksemplene på nettopp det. Et formidabelt stykke håndverk, design og kulturhistorie på en gang.

Dette som er tema for kampanjen Norsk Flid Husfliden presenterer i magasinet D2 nå i mai. Kampanjen er et resultat av det møysommelige kvalitetsarbeidet som pågår i Norsk Flid systuer året rundt - og en fersk fotodokumentasjon av et stort utvalg av alle de 145 bunadene som sys og leveres i 29 butikkene over hele landet. 16. mai får du et sjeldent utvalg av Norges bunader på ett brett i et stort midt-oppslag med rykende ferske bilder av fotografen Lars Botten.

Tidspunktet for kampanjen er ingen tilfeldighet, for mai er bunadsmåneden fremfor noen i Norge. Det er ikke få bunader som finner veien ut av systua på denne tiden av året. Og mange vil gjerne supplere bunaden sin med nytt tilbehør. Den populære snørestøvletten fra Klavenes er spesielt utviklet for Norsk Flid Husfliden, og er et av mange eksempler på det spennende arbeidet med rekonstruksjon av gamle drakttradisjoner og utvikling av nye bunader i Norsk Flid Husfliden.

Er 17 mai stemningen på plass? Hvis ikke kan vi anbefale en tur innom Norsk Flid Husfliden. Her finner du sølv og annet tilbehør som kan gjøre bunaden din enda flottere.

Kommentarer

Gravatar profile image

03.05.13 12:23 Per Svar

Utrolig flotte bilder. I love bunad!

Gravatar profile image

04.05.13 23:29 Siri Svar

Kjempefint med bunad - gleder meg til 17. mai!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten