Velkommen til Lofoten

04.09.2012

Hvis du ikke har vært i Lofoten…ja, da er det virkelig på tide. Her er ikke verdens vakreste evemtyr en klisje. Det er bare sånn det er. Vilt og vakkert og spennende på alle måter.
Her finner du også et annet lite eventyr: Norsk Flid Husfliden i Leknes. Butikken ble opprinnelig åpnet for 30 år siden i et gammelt koselig hus. Et hus som passet til Husflidsbutikk, som det ble sagt den gangen man åpnet. Høsten 2011 flyttet de til et nytt lokale i Leknes, med store flotte vinduer som preger butikken både ute og inne.


Helene, Hanne ,Vigdis ,Unn Jorun, Karin og Brit er de som ønsker deg velkommen til Norges Perle. Om de sikter til Lofoten eller butikken sin, skal være usagt. Det er imidlertid ingen tvil om at butikken er vel verdt et besøk. Her finner du et spennende utvalg av lokalt håndverk og design med umiskjennelig signatur fra Lofoten. De har et eget designet pledd, selvfølgelig med navnet Lofoten.

Fiskeduken fra Ekelunds Væveri er også et populært produkt herfra. Og garnutvalget står ikke tilbake for noen, med lokale design som Lofotvotten, Lofotkofta og Sjyvotten. Dette er gamle mønstre som er tatt i bruk og bevart, og Nordlandskofta er det absolutt mest solgte mønsteret.

På systua er det Lofotbunaden som gjelder. Når vinterstormene raser og kundene og ikke minst turistene er langt vekk, da syr de for fullt på den travle systua.
Det er nemlig ikke så lett å få arbeidsro når Lofoten invaderes av turister og tilreisende i sommer månedene. På vinterstid, under det yrende torskefiske, syes Lofotbunaden etter alle kunstens regler. Uansett når du kommer, er du hjertelig velkommen til Lofoten, torskens vugge, og den fine butikken i Leknes. Norsk Flid Husfliden i Leknes.

Lofoten har også verdens største veggmaleri på bygget Ballstad slip.Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten