Oppdal - Norges råeste fjellbygd, med en Norsk Flid Husfliden som strikketagger det meste og lager butikken om til pepperkakehus til jul

06.08.2012

Slå den..! Norsk Flid Husfliden Oppdal setter virkelig sitt preg på den naturskjønne fjellbygda som ellers er mest kjent for alpint, vintersport og sykling.

Oppdal er et rått møtested, og Norsk Flid Husfliden Oppdal er ikke mindre rå! Vi tør påstå at de må være norgesmestere i strikketagging – minst! – med en strikkabil som ble ferdig til St. Hans som den kanskje største attraksjonen så langt. Ellers står blant annet flere sykler på reportoaret.

Norsk Flid Husfliden Oppdal ble startet i 1934, og med landets minste bunadsavdeling utmerker de seg derfor på andre områder, som nettopp strikketagging og garnsalg. I 2011 solgte de ikke mindre enn 4 nøster garn per innbygger! Og strikkecafeene er veldig populære, folk kommer langveis fra for å delta. I tillegg til garn og bunad har butikken et variert utvalg i alt fra lokale produkter til mote fra Paris. Det finnes dessuten en stor stoffavdelig for quiltere, og gardiner med tilbehør.

I Oppdal finnes det dessuten mye annet å gjøre, og her kan du være lenge uten å gå tom for nye, spennende aktiviteter. Nå på sommeren er noen av høydepunktene sykling, elvepadling, fjellturer, klatring og selvfølgelig lokal mat! Drar du litt utenfor sentrum og oppover Drivdalen en halvtimes tid kommer du til Kongsvold Fjedstue som tilbyr fantastiske matopplevelser, og videre til Tverrfjellet med sitt fantastiske utsiktspunkt tegnet av Snøhetta. Ønsker du å oppleve noe virkelig unikt er dessuten moskussafari og curling to andre Oppdalsspesialiteter.

Les mer om Oppdal og hva du kan gjøre og oppleve her i livsstilsmagasinet OM Oppdal som kan bestilles gratis her, og trenger du utstyr til turen så ligger landets beste butikk for bratt friluftsliv, VPG, midt i bygda med engen kaffekrok inne i butikken.

Norsk Flid Husfliden Oppdal er en levende butikk, og har alltid noe morsomt og annerledes i ermet før neste utstilling eller sesong – enten det er et nytt tagge-offer eller at butikken blir omgjort til pepperkakehus i jula. Definitivt verd et besøk uansett årstid - VELKOMMEN!

Kommentarer

Gravatar profile image

06.08.12 20:30 Gry Svar

For en flott artikkel, og supre bilder!

Gravatar profile image

07.08.12 17:48 Vivi-Ann Svar

Johooo! Bra jobba! Stå på! Det er engasjerte personer som dere som kan holde husfliden levende!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten