Norsk Flid Husfliden Stjørdal - på beste tomta i by´n!

13.08.2012

http://finedrakter.no/

Daglig leder Oddbjørg Ree Ugland i Norsk Flid Husfliden Stjørdal konkluderer raskt med at de har beste tomta i by´n! Midt i sentrum, midt i gågata.

Trønderbunaden er flaggskipet hos butikken i Stjørdal. Den sys på systua i butikken, men også hos flinke sydamer rundt på bygda. I tillegg til Trønderbunaden har de mange flotte festdrakter som leveres over hele landet. De er designet av Ann Bente Lidal. Ansvarlig på bunad i butikken er Siri Kaja, og Therese er nyansatt festdraktansvarlig.

I Stjørdal har de dessuten et svært godt samarbeid med den lokale sølvsmed Jørgen Juul. Her får du håndlaget lokalprodusert sølv, til bunad, festdrakt og andre anledninger, laget i gammel tradisjon og etter gamle modeller. Av andre lokale produkter er det mye keramikk, blant annet fra Trine Fredsdotter Leirfall. Emily Skahjem Elmenhorst er smykkedesigner fra Stjørdal, hun lager artige, unike smykker i sølv og Fimo-leire.

Norsk Flid Husfliden Stjørdal har også sin helt egen designer i butikken – dette er virkelig lokale produkter! Siri Kaja Kolbrek, som har 35 års-jubileum som medarbeider, og nå bunadsansvarlig, har designet mange fine votter for Rauma ullvarefabrikk, for eksempel Værnesrosa, englevotten og flaggvotten. Norsk Flid Husfliden Stjørdal er definitivt verd et besøk, og forter du deg kan du få med deg årets utendørsopera på Steinviksholmen slott som varer fra 9.-18. August - Velkommen!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten