Til Norges eldste by – med en Norsk Flid butikk med ekte kaffebar i bakgården!

24.07.2012

Ja, det er Tønsberg som er Norges eldste by. Og øverst på torget finner du Norsk Flid Husfliden Tønsberg i et av byens eldste og best bevarte hus. I tømmerhuset fra 1800-tallet har det i en årrekke vært kafedrift i 2. etasje. I dag er det helt andre ting som foregår der, - i den lyse og trivelige systuen til Norsk Flid blir det klippet og sydd Vestfold bunader og sagadrakter. Det er med stolthet vi kan si at landets første svennebrev i bunadtilvirkerfaget ble utdelt til en av de ansatte på bunadavdelingen ( Rita Gallis Fadum, den 11/11 1999)

I samme huset holder Tønsberg Husflidslag til og hver 3. torsdag i måneden har de strikkekafe i sine lokaler i 3. etg. Her er alle velkommen, og det er alltid god stemning og mye fint som blir til!  


I bakgården til Norsk Flid kan man nyte stillheten i byens koseligste kaffebar - Bare Barista. I tillegg til byens beste kaffe serverer de mat laget av råvarer fra lokale leverandører. Definitivt verd et besøk!

Norges eldste by feiret 1100-års jubileum i 1971..! På 1300- tallet var byen det mest sentrale stedet i landet. Mange historiske begivenheter fant sted på Slottsfjellet, som regnes for å være Nordens største ruinpark og som i dag ligger midt i sentrum. Stedet har gitt navn til en av landets største musikkfestivaler, Slottsfjellsfestivelen, som finner sted i Tønsberg hver sommer! Rett under Slottsfjellet ligger Fylkesmuseet, der du kan få vite mer om Tønsbergs historie, og ikke minst smake lokal mat og drikke i kafeen.

I tillegg til Norsk Flid, torget og Slottsfjellet har Tønsberg ei fantastisk gjestebrygge, nydelige strender og svaberg og det meste en måtte ønske for sommeren. Velkommen!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten