Norsk Flid Husfliden i Elverum sentrum siden 1935

31.07.2012

Det begynte i 1935. Da ble det som i dag er Norsk Flid Husfliden Elverum etablert. Butikken har alltid ligget i sentrum, og de siste par årene har butikken holdt til i Storgata 6, og er således med på  å opprettholde et fortsatt velfungerende handelsmiljø i sentrum.

I butikken finner du et godt utvalg av Norsk og lokal design. Har får du kjente interiørartikler fra Wik og Walsøe og Rørospledd, men også mer ukjente lokale produkter. Det har også vokst seg fram en egen klesavdeling i butikken som er virkelig spennende, og et formidabelt utvalg innen garn!

Blant de lokale produktene er Elverumslua og Elverumsvottene verd å nevne – begge har i de senere årene blitt utpekt som offisielle Elverumsprodukter av kommunen.

Det er imidlertid Sør-Østerdalsbunaden for kvinner og Østerdalsbunaden for menn som er bærebjelken i omsetningen i butikken. De er begge rekonstruerte bunader og resultat av et kjempebra arbeide utført av bunadkomiteen i Elverum husflidslag  fra 1960-tallat og utover. Bunadene krever nøye måltaking og mye tilpasningsarbeid og håndsøm. De sys i dag av dyktige sydamer tilknyttet butikken, eller på kurs i regi av husflidslaget.

I tillegg til Norsk Flid Husfliden er de mer kjente attraksjonene i området Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet. I begynnelsen av august står hele byen på hodet. Da arrangeres Festspillene i Elverum og Jakt- og fiskedagene på Skogmuseet. Så vi anbefaler alle å ta turen til Elverum nå i august! Velkommen.

 

Kommentarer

Gravatar profile image

22.04.13 14:13 sberg Svar

Er det noen som lager fløter hatter av det gamle slaget . Tilbud ønskes pris og farge Mål på brem må oppgis. Ubrukt kjøpes. tlf 99353147

Gravatar profile image

22.04.13 14:13 sberg Svar

Er det noen som lager fløter hatter av det gamle slaget . Tilbud ønskes pris og farge Mål på brem må oppgis. Ubrukt kjøpes. tlf 99353147

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten