Hallingene har alltid vært glade i farger og design

10.07.2012

I butikken til Norsk Flid Husfliden i Hallingdal jobber det sju glade medarbeidere som alltid ønsker deg spesielt velkommen til Hallingdal – en velrennomert turistplass og et fantastisk sted å være sommer som vinter. Butikken ble startet for 76 år siden, og står på mange måter sterkere enn noen gang i dag – i et samfunn hvor vi blir stadig mer opptatt av produkter med en historie, norsk design og lokal produksjon. Alt dette finner du her: lokal glasskunst og klær fra KO:KO, interiør fra Wik & Walsøe og Skaugum bestikk, alt du kan ønske deg innen garn – og selvfølgelig alle lokale bunader!


Variasjon og mangfold preger drakttradisjonen i Hallingdal og bunadssømmen i Norsk Flid Husfliden Hallingdal. Her kan du få sydd hele tre herrebunader, en guttebunad og to jentebunader. Det er fem Festbunad for dame fra sine respektive distrikt, og flere av dem kommer i ulike modeller og varianter i broderiet. Til slutt har du et solid knippe av Helgekleu, Kyrkje- og Helgestakkar.  Og som du kanskje vet, ligger det mange spennende bunader på kistebunner som venter på å bli funnet og rekonstruert. Så du blir ikke så fort utlært på systua i Hallingdal.


Bunadene i Hallingdal er populære og kjent for fargerikdom i broderiet og forklede. Det er til og med funnet stakkerygg med de typiske rosene vi kjenner fra voksdukene da de kom. For Hallingene er ikke bare glad i farger.  De har tradisjon for å bruke det de har, og da var de den gang nye og flotte voksdukene god inspirasjon.


Hjertelig velkommen til Norsk Flid Husfliden Hallingdal -  her får du gode historier, glade farger og spennende lokal design!

Kommentarer

Gravatar profile image

14.07.12 21:52 Gry Svar

Kjempefine bilder! Drar vi i den retningen i sommer så kommer jeg innom butikken!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten