En ny norsk designklassiker fra Tonning og Andreas Engesvik?

24.01.2013

Vang er tydelig inspirert fra den norske møbelprodusenten Tonnings historie, og speiselt Alf Stures etter hvert ikoniske Vindsor-stoler som ble designet på 60-tallet. Spilene i ryggen (både visuelt og konstruksjonsmessig) er hentet direkte fra Alf Stures Vindsor. De øvrige elementene i ryggen er imidlertid vakkert designet av Andreas Engesvik for å passe inn i en moderne kontekst.


Den bøyde topprammen er brukt i en rekke design opp gjennom årene, og er i dag sett på som et klassisk skandinavisk designelement. Originalt kommer dette imidlertid fra Kina, hvor denne topprammen var vanlig under Ming-perioden.Vang er i aller høyeste grad en vakker og stilstrek form –og vi velger å tro at denne stolen, som er tenkt utviklet til en serie, kommer til å bli et nytt norsk designikon.

Stolen ble lansert under London Design Festival i 2012. Vi gleder oss til å se resten av serien.

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten