Svært få kan skryte av å ha kledd opp Rhianna, Madonna, Jamelia og Jade Jagger – men det kan Kristian Aadnevik fra Bergen.

17.09.2010

Svært få kan skryte av å ha kledd opp Rhianna, Madonna, Jamelia og Jade Jagger – men det kan Kristian Aadnevik fra Bergen.

Bergensgutten Kristian Aadnevik fikk sitt store gjennombrudd den 19. september 2004, på Radisson SAS Portman Hotel, 22 Portman Square W1 kl. 1345: Han debuterte i London Fashion Week.

På sine relativt få år i faget har Kristian fått med seg mye. Etter at han ble utdannet skredder ved Skredderlinjen på Bergen Yrkesskole tok han Mastergrad fra The Royal College of Art i London. Han var designassistent for Alexander McQueen under studietiden, så sjefsdesigner for Harrods og Charles Jourdan, med ansvar for det japanske luksusmarkedet. Han ble da stemplet som Londons mest spennende nye designer plukket ut som Donatella Versaces favoritt av unge designere og utnevnt til å være hennes protegé. Nå driver han sitt eget merke, under navnet Kristian Aadnevik. Plaggene selges i butikker i England, USA, Frankrika, Italia, Japan, Spania, Sveits, Russland, Dubai og Norge. Og sikkert stadig flere…

Britiske Elle har kalt ham for en ny redningsmann for London-moten og Sunday Times og Style.com har utropt ham til en designer å se opp for. Som første nordmann viste Kristian Aadnevik klær under eget navn ved moteuken i Milano.

Om sin egen stil sier Kristian at han henter inspirasjon fra frekke showgirls så vel som hans egen bestemors glamorøse stil. Han bruker mye håndsøm, avanserte teknikker og eksklusive materialer. Og som han selv sier: ”skreddererfaringen min er noe av det viktigste jeg har med meg som designer i dag”.

Stilen er ultrafeminin, ekstravagant, sexy og rocka. En krysning mellom det gotiske og det romantiske, med en touch av disco! “For me every collection is like a film starring the heroines I dress; plots and stories change, but my muse remains the same, she is the protagonists who evolves and explores life.”

Kommentarer

Gravatar profile image

19.12.10 11:10 MK Svar

Fantastisk herlig!!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten