Janus – et fornuftig eventyr

20.08.2010

Janus – et fornuftig eventyr

Det finnes ikke så mange sånne igjen som Janus - tekstilfabrikken som ble etablert in the middle of nowhere for over godt over 100 år siden. Grunnlaget for industrieventyret var Espelandsfossen og jernbanen som gikk forbi. Grunnleggeren Anton S. Stephansen betalte visstnok selv for stasjonen og lønnet ekspeditørene for å få toget til å stoppe og bringe varer til og fra fabrikken.

Og som grundere flest, hadde han antagelig det vågemotet som må til for å se muligheter der andre ser ødeland. Men det er ikke bare eventyrlyst som har drevet frem Janus. De fleste forbinder merket med snusfornuftig undertøy som skapt for Norske forhold. Derfor var det litt spesielt da fabrikken engasjerte den spanske designeren Carlos Duarte - tidligere Louis Vuitton-designer – til å lage en mer sexy kolleksjon. Men fortsatt er det fornuften som rår, for ullvarefabrikken har nylig utviklet sommerull – ullbaserte sommerplagg som samtidig sikrer fabrikken jevn produksjon gjennom hele året.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Skattefunnordningen som gjør det litt mindre risikofylt for bedrifter å satse på utvikling. Fornuftig med andre ord. Det også.

Kommentarer

Gravatar profile image

21.08.10 10:37 Atina Svar

Da vi kjørte innom Voss tidligere i sommer kom jeg helt tilfeldigvis over Janus fabtikkutsalg. Fabrikken hadde flyttet, men utsalget var der fremdeles. Det var litt billigere enn i vanlige butikker, men det som var mer interessant var at de hadde så mye mer. De viste mange flere kolleksjoner enn jeg har sett noe annet sted. Det var så mye fint og kult. Jeg ble JANUS fan! Jeg fant fabrikkutsalget rett før det stengte for dagen, så jeg måtte jo innom da de åpnet neste morgen for å kjøpe mer før vi kjørte videre. Oppfordring til butikker: Ta inn mer, vis fram mer, tenk at det er mye mer spennende å se variasjoner, selv om de fleste likevel kjøper bestselgerne. De som bare har bestselgere til enhver tid er kjedelige butikker, synes jeg.

Gravatar profile image

24.08.10 17:07 hanna Svar

Helt enig med Atina!!! De har jo så utrolig mye fint som ikke vises fram! Få det inn i butikkene så alle vi som ikke drar forbi Voss også får det!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten