ArcticSilver – Fluestangens svar på carvingskien!?

25.06.2013

Den norskdesignede fluefiskestangen fra ArcticSilver kombinerer moderne teknologi med hundre år gamle tradisjoner. Fluefiskere har opp gjennom tidene tilegnet seg enorm kunnskap om fluefiske og fluekasting. Og med den nye fluestangen skal fluefiskerne på ingen måte løre seg å kaste på nytt – men de skal videreutvikle sine ferdigheter og kunnskaper ytterligere.

Som produsenten ArcticSilver selv beskriver det er denne nye stangen på mange måter fluestangens svar på carvingskien. Samme kunnskap benyttes, men med et bedre verktøy som optimaliserer brukerens ferdigheter. Det er Permafrost som har bisttått i designarbeidet. Prinsippet som ligger til grunn for utviklingen av ArcticSilver er læresetningen alle dyktige fluefiskere kan ”Kraftpotensialet ligger i stangens bruddel”. Klingen på en fluestang er konstruert for å bøye seg og lades med energi under kasting. På tradisjonelle stenger er håndtaket limt fast til klingen med herdelim nettopp der kraftpotensialet er størst. Dette hemmer naturlig nok noe av oppspenningen, og nettopp dette faktum var utgangspunktet for ArcticSilvers produktutvikling.

ArcticSilvers mål var å lage en stang der hele klingens kraftpotensial utnyttes. På ArcticSilvers Freeflex-stenger er ikke håndtaket limt fast til klingen, og derfor lades klingen lettere, og stangen bøyer seg fritt helt ned i snellefeltet og gir mer trøkk og bedre følelse med noe mindre kraftbruk.

Så da har alle ivrige fluefiskere noe å glede seg til – en norsk innovasjon!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten