Tine Solheim. Norsk designer med unorsk CV.

03.04.2009

Tine Solheim. Norsk designer med unorsk CV.

Få norske designere har en like innholdsrik og variert CV som Tine Solheim. Hun er utdannet ved Haut Couture skolen i Paris, med æresdiplom som beste elev. Så fulgte en periode som kostymeassistent på den franske operaen før hun fikk tilbud om praksisplass hos Yves Saint Laurent. Deretter havnet hun hos Per Spook, og da var grunnlaget lagt for designeren som har satt tydelige spor etter seg overalt hvor hun har vært. Også i Saudi Arabia hvor hun, hvor hun gjorde en jobb i kongefamiliens harem.
Noen forbinder henne mest med Haut Couture, men for mange er hun først og fremst kjent for sine strikkedesign med inspirasjon fra norske tradisjonelle mønstre. Det er også basisen for samarbeidet med Norad og Norwegian Spirit, hvor Tine Solheim designer for merket som produserer klær i Sri Lanka, et av Norads hovedbistandsområder.
Nå er hun igjen aktuell med en helt ny strikkekolleksjon for Norsk Flid Husfliden som lanseres før påske.

Kommentarer

Gravatar profile image

03.04.09 22:16 Grace Elisabeth Fossem Svar

Knall fint....

Gravatar profile image

14.09.09 20:53 Hilde Bøhn Svar

Boken Maskeball er et eventyr! Det er en vakker bok med inspirasjon til håndarbeidsglede. Ikke bare til å lage det som er i boken, men til å gjøre noe.

Gravatar profile image

30.12.09 20:29 Turid Naalsund Svar

Ønsker å bli kjent med produktene til Tine Solheim.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten